Ugrás a tartalomra

Újra a helyükön, így rövidesen fölizzanak az adventi égők 

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. november 23. csütörtök 20:27
A tavalyi kényszerkimaradás után idén újra ünnepi fényeivel várja a karácsonyt Miskolc.

Csütörtökön a Városgazda munkatársai és ipari alpinisták a megye- és a városháza közötti fasorra ismét felhelyezték a fényfüzéreket – de a főutca számos pontján tértek vissza a régről ismert izzók. A péntekre virradó éjjel folyamán az utolsó világító panel is a helyére kerül a Széchenyi utcán. A készülődés persze nemsoká a belvároson kívül is jól érzékelhetővé válik. Nem volt ez mindig így.

Fotók: Juhász Ákos

Jól emlékezhetünk, tavaly az önkormányzatok esetében tíz-tizenötszörösére növekedett energiaárak nem tették lehetővé, hogy a sok évtizedes hagyományoknak megfelelően külsőségeiben is adventi hangulatba burkolózzon a város. A válság csillapodása nyomán a városvezetés most viszont már úgy dönthetett: ebben az esztendőben semmiképp sem ennek megvonásával szorítanak a nadrágszíjon.

A Miskolc Televíziónak nyilatkozó polgármester szerint tavaly ilyentájt egyebek mellett olyasmiken kellett egyensúlyozniuk, hogy dolgozóik megkapják a fizetésüket – vagy, hogy éppenséggel ne szüneteljen a közvilágítás és a villamosközlekedés. Veres Pál stábunknak felidézte: az önkormányzatnak akkor a kötelező alapellátások biztosításáért kellett mindent megtennie, ezért fájó szívvel ugyan, de nemet kellett mondaniuk az adventi fényekre.

Takarékosságra persze – tette hozzá a városvezető –, ezt követően is szükség lesz, azonban nem a díszkivilágítás rovására. Kiemelte továbbá, hogy idén a hangulatért felelős szerkezetek időközben esedékessé vált felülvizsgálatát is elvégezték a szakemberek. A polgármester éppen ezért reményét fejezte ki, hogy bő egy hét múlva, az első adventi gyertya meggyújtásakor a miskolciak ugyanazzal az örömmel fogadják a fényelemeket, mint a korábbi években.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!