Ugrás a tartalomra

Utcafórum a hulladékszigetekről

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 15. csütörtök 11:02
Utcafórumot tartott szerdán Szopkó Tibor a Jókai lakótelepen.
Legyenek új szelektív hulladékgyűjtő-szigetek, vagy sem? A lakókat kérdezte az alpolgármester a Jókai lakótelepen. | Fotó: Mocsári László

Az alpolgármestert az utóbbi hetekben a helyi lakosok keresték meg, hogy létesítsenek számukra szelektív hulladékgyűjtő-szigeteket a környéken. Szopkó Tibor elmondta, korábban voltak már ilyen szemetesek, ám a lakók egy része ellenezte ezek meglétét – ebben az ügyben tájékozódott az alpolgármester a Jókai lakótelepen.

– Nemcsak a Jókai lakótelepre vonatkozik ez a probléma, az Arany János téren szintén van egy hasonló ügy. A lakók egy része azt szeretné, hogy maradjon meg a szelektív hulladékgyűjtő-sziget, egy másik része viszont úgy látja, hogy ezek illegális szemétlerakó-helyek. Szerintem ez örök kérdés lesz – emelte ki a terület önkormányzati képviselője.

Ladányi Roland, a MiReHu Nonprofit Kft. ügyvezetője is részt vett a lakossági fórumon

A fórumon felmerültek más kérdések is, melyekről az ott élők tájékoztatták a politikust. Tóth Istvánné a Tetemváron lakik. Mint mondta, az ő környékük nem szemetes, viszont néhány utcányira már gondot okoz az illegális hulladéklerakás.

– A bozótos részt szeretném, ha levágnák az utcánkban, rossz fényt vet a környékre, de közlekedési szempontból is veszélyes, ahogy a beomlott útszakasz is. Ezeket jeleztem az alpolgármesternek is – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!