Ugrás a tartalomra

Üzent a Mol partnereinek: az üzemanyag 25%-át kapják meg jövő héten

portfolio.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 17. szombat 10:42
A Mol előre figyelmeztette partnereit, hogy csak a velük megkötött szerződésben szereplő üzemanyagmennyiség negyedét szállítja ki számukra jövő héten – írja a portfolio.hu a Szeretlek Magyarországra hivatkozva.

A portál birtokába jutott levélből kiderül, hogy jóval kevesebb üzemanyagot tud szállítani a Mol a benzinkutaknak, mint amennyit a szerződésben korábban vállalt.

Az olajtársaság levelében tájékoztatta partnereit, hogy az üzemanyagrendelés tervezhetősége és az országos ellátásbiztonság érdekében a szeptember 19-ével kezdődő héten a szerződésekben előre megadott dízel és motorbenzin mennyiségének mindössze 25 százalékát tudják biztosítani.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára korábban kijelentette,

"ki kell vezetni az üzemanyagársapkát, a veszteségeket már nem lehet finanszírozni."

Grád Ottó beszélt arról is, hogy az ársapkák bevezetése komoly károkat okozott az ágazatnak, hazai és regionális ellátási problémák vannak, ezért mérsékelni kell a túlfogyasztást.

Hozzátette, nem akarnak abba belegondolni, hogy hónapokkal meghosszabbíthatják az ársapkát, ami jelen formában október 1-ig van érvényben, bíznak a kivezetésében.

AZ ESETLEGES HOSSZABBÍTÁSRÓL EGY-KÉT HÉTTEL ELŐTTE SZÜLETHET MEG A DÖNTÉS, VÁRHATÓAN EZEN A HÉTVÉGÉN DÖNT A KORMÁNY – ÍRTA KORÁBBAN A VG.

A Magyar Ásványolaj Szövetségnek tagja a Mol, az OMV és a Shell is. A kisebb benzinkutaknak a nagy cégeknél is jobban elegük van a hatósági árból, mivel arányaiban őket érte a legnagyobb kár – olvasható a portfolio.hu cikkében

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!