Ugrás a tartalomra

Várépítő túrákon ismerkedtek az újjáépülő Diósgyőri várral

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. szeptember 11. vasárnap 19:41
Aki lemaradt, szeptember 17-én pótolhatja az élményt, a túrákat ugyanis következő szombaton ismét megszervezik.
Diósgyőri várépítő túra - Juhász Ákos képgalériája

 
Tavalyhoz hasonlóan idén is várépítő túrákon mutatja be a miskolci önkormányzat az érdeklődőknek az újjáépülő Diósgyőri várat. Az első három eseményt szombaton tartották, reggel kilenctől, délelőtt fél tizenegytől és délután kettőtől, a túrák közül az összes megtelt már hetekkel korábban. Az eseményen Varga Andrea alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője is részt vett, aki a Miskolc Televízió kérdésére fontosnak nevezte azt, hogy a lehető legtöbben megismerhessék azt, mi is történik most a város és Diósgyőr egyik szimbólumával, a várral.

- Így másfél év építkezés után már látszanak azok az új terek, amik itt, a Diósgyőri várban kialakultak, ezeket tekintjük meg most, illetve a jövő héten. Én azt gondolom, hogy ennek kiemelt jelentősége van, meg kell ismernünk, hogy mi is történik itt, hiszen ez már nem az a romvár lesz, amit a régi kétszázasról jól megismertünk, és annyira szerettünk. Ez egy másik vár, ami még nem telt meg élményekkel és érzelmekkel, ezért most újból meg kell vele ismerkednünk, ha átadták, újból meg kell töltenünk programokkal, hogy aztán újra megszerethessük – jelentette ki Varga Andrea, aki hozzátette még: a legfontosabb az, hogy a vár fejlesztése minden nehezítő körülmény ellenére is befejeződhessen, annál ugyanis semmi nem lenne rosszabb, ha torzóként maradna meg Diósgyőr legszebb részén. 

Az alpolgármester szólt arról is, a kivitelezőtől kapott tájékoztatás szerint az építkezés folyamatosan halad, a külső, kazamata részek már elkészültek, most a belső várban zajlanak igen komoly munkálatok. Várépítő túrák a szeptember 17-én, szombaton is lesznek, akkor is 9, 11.30 és 14 órai kezdetekkel. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!