Ugrás a tartalomra

Varga László – Jakab Péter: „Erős rendőrségre van szükség”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 23. péntek 12:52
A közbiztonság fenntartásához jól megfizetett, megbecsült rendőrökre, erős rendőrségre van szükség, jelentette ki Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője, Jakab Péterrel közös tájékoztatóján. A Jobbik országgyűlési frakcióvezetője azt mondta: „a sors fintora”, hogy éppen a rendőrkapitány helyettesét támadták meg Miskolcon. Hozzátette, ez is cáfolja azt a belügyminiszteri választ, hogy a rendőrségi létszámhiány nem veszélyezteti a szolgálat ellátását és a közbiztonságot.
Fotó: Mocsári László

Egy rendőri vezetőt ért támadás a hétvégén Miskolc belvárosában. Három fiatal kifosztotta áldozatát – elevenítette fel a történteket Varga László. – Nagyon sok ilyen hír jutott el hozzánk az elmúlt időszakban a város számos pontjáról. Már nemcsak egyes elszigetelt területekről, hanem akár a belvárosban vagy frekventált pontokon is történnek ilyen típusú támadások – mondta az MSZP országgyűlési képviselője. A politikus szerint az ötvenezernél nagyobb lélekszámú városok között a kiemelt bűncselekmények rangsorában Miskolc a harmadik helyen áll, ami nem jó.

– Számtalan jelzést kapunk arról, hogy a miskolciak biztonságérzete rossz – tette hozzá. Az országgyűlési képviselő szerint kizárólag kamerákkal nem lehet közbiztonságot teremteni és megvédeni az embereket. A rendőrséget meg kell erősíteni. Vonzóvá kell tenni a rendőri pályát. Jól fizetett rendőrökre van szükség. Ehhez a központi költségvetés nyújthatna stabilitást. Varga László emlékeztetett rá, hogy ellenzéki képviselőtársaival együtt számtalan módosító javaslatot nyújtott be az országgyűlésnek, de ezeket „rendre lesöpörték az asztalról”.

Jakab Péter szintén arról beszélt, hogy a rendőrségnek meg kell erősödnie mind létszámban, mind pedig anyagilag. – Néhány héttel ezelőtt feltettem egy írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszter úrnak azzal kapcsolatban, hogy hogyan kívánja a belügy orvosolni a rendőrségnél jelentkező létszámhiányt, mire Pintér Sándor azt a választ adta, idézem: A jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti. A rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot, abban hiátus nem tapasztalható – fejezte be az idézetet a politikus, aki szerint pont az élet cáfolta meg Pintér Sándort. A Jobbik országgyűlési frakcióvezetője hozzátette: „a sors fintora”, hogy pont egy rendőri vezetőt ért támadás Miskolc belvárosában. Jakab Péter szerint a kamerákkal nem lehet helyettesíteni a rendőröket és nem lehet megakadályozni a bűncselekményeket. A bűnözőkkel szemben erős rendőri jelenlétre van szükség. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!