Ugrás a tartalomra

Városlakók érdeke a pártoké felett - Szopkó Tibor körzetét járta be a DK

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. október 30. hétfő 19:46
Hétfőn folytatódott a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezetének „Miskolcról őszintén” elnevezésű programja. A párt miskolci illetőségű országgyűlési képviselője ezúttal a város 10. számú önkormányzati választókerületét látogatta meg.
Fotók: Mocsári László

A regnáló miskolci polgármesterrel, Veres Pállal szembeni indulását nemrégiben bejelentő Hegedűs Andrea – mint arról mi is beszámoltunk korábban – a sorozat eddigi állomásain a Borkuti László, Szilágyi Szabolcs és Mokrai Mihály DK-s politikusok által vezetett körzeteket vette sorra. Mivel nyitottan állnak a várost vezető frakciót alkotó politikai erők irányába, úgy szándékukban áll a programsorozatot más pártok önkormányzati képviselőire is kiterjeszteni – szögezte le a jelenleg listás parlamenti mandátummal rendelkező, tavaly tavaszig önkormányzati képviselő politikus. Mint fogalmazott: a cél, hogy az érintett választópolgárok véleményét az országgyűlési képviselő is mélyrehatóan megismerje, s így megtestesíteni tudja azt akár a Parlamentben is.

Szopkó Tibor alpolgármester a bejárást megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Hegedűs Andreával a 2019-es önkormányzati választás óta együtt dolgoznak a város érdekében, így örömmel fogadta a DK érdeklődését az általa vezetett terület felé. A körzet elmúlt négy évben elért eredményeiről és nehézségeiről tájékoztatást nyújtó Szopkó Tibor hozzátette: hasonlóképpen járna el, ha a terület egyéni országgyűlési képviselője, a 2022-ben sokadszorra újraválasztott Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) is érdeklődést mutatna az itteniek problémái iránt, s közbenjárna például a 26-os főút egyre inkább esedékessé váló közlekedésfejlesztésében.

A körzet képviselője legnagyobb kihívásnak a Katowice-városrészt érintő parkolási nehézségek kérdését látja, amit reményei szerint egy, a múlt heti városi közgyűlés elé benyújtott előterjesztés számolhat majd fel, aminek értelmében az autós férőhelyek egy jelentős részét fizetőssé tennék a helybéliek érdekében. A zöld területek megóvására vonatkozóan kifejtette: a Bosch-ig kiépített kerékpárút nyomában háromszoros cserje- és növénypótlást hajtottak végre. A december végére elkészülő József Attila Könyvtár fejlesztése kapcsán pedig úgy vélekedett Szopkó Tibor, a létesítmény valóságos közösségi térként funkcionálhat majd.

A belvárost is magába foglaló önkormányzati körzet képviselője a DK politikusát egészen a Szinva teraszig vezette.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!