Ugrás a tartalomra

Vendégkommentár: Több mint játék!

prof. dr. Horváth Zita
Utoljára módosítva
2024. július 13. szombat 17:35
A Miskolci Egyetem rektora írta le gondolatait lapunknak a campuson tartott Európai Egyetemi Játékok kapcsán.

A világ egyik legnagyobb multisporteseményének, az Európai Egyetemi Játékoknak ad otthont a Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen. A július közepén Miskolcon megnyíló kontinensviadalra hihetetlen számban jelentkeztek be a felsőoktatásban tanuló sportolók 40 ország 400 egyeteméről. Közel ötezer vendéget fogadunk, így minden szerénytelenség nélkül ez lesz hazánk legnagyobb létszámú sporteseménye az 1965-ös nyári Univerziádé óta.

Kivételes lehetőség, hogy nemzetközi mezőnyben mutathassuk meg tudásunkat, szervezőképességünket, vendégszeretetünket és nem utolsó sorban versenyképességünket abban az évben, amikor egyetemünk miskolci megalapításának 75. évfordulóját ünnepeljük, Magyarország pedig az Európai Unió elnöki tisztét tölti be.

Versenyben vagyunk. Az egyetemi lét minden szintjén igyekszünk legjobb képességeink szerint teljesíteni. A hazai felsőoktatás megújítása, a modellváltás a Miskolci Egyetem számára is arról szól, hogy oktatási, kutatási és tudományos életét rugalmasan, saját lehetőségei és elképzelései szerint alakítva diákjai a legsikeresebbek közé tartozzanak.

A szellemi építkezés első eredményei kézzelfoghatóak. A Miskolci Egyetemet napjainkban három világrangsorban is számon tartják, mérnöki programjaink az európai élvonalban szerepelnek oktatóink kiváló teljesítményének köszönhetően. Az Egyetemvárosban zajló fejlesztésekkel és beruházásokkal pedig azt céloztuk meg, hogy versenyképességünk hosszú távon fenntartható maradjon. Méltón ahhoz a sok évszázados oktatási kultúrához, amelyet a selmecbányai bányászati és kohászati akadémia megalapítása óta büszkén a magunkénak tudunk.

Az Európai Egyetemi Játékok, mint minden tucatnyi sportágat felölelő esemény, nemcsak a sportról szól, hanem a közösségépítésről is. Azokról a kapcsolatokról, amelyek a sport által teremtődnek és maradnak meg. Erre utal a rendezvény szlogenje: „More than Games!”, azaz „Több mint játék!”, amely mindannyiunk épülését szolgálja.

Az összefogás és a csapatmunka azok a kapcsolódási pontok, amelyeken keresztül megmutatkoznak erősségeink. A sportteljesítmények ünneplése mellett lehetőségünk lesz arra, hogy megmutassuk, miért nevezik a Miskolci Egyetemet a tudás és közösség campusának! E gondolat mögött mindazzal, amit a régió nyújtani tud, és ami jó hírünket viheti a világban.
Szurkoljunk együtt a sikerért!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!