Ugrás a tartalomra

Veres Pál az ATV-ben: Nehéz helyzetben van Miskolc, lesz helye a kompenzációnak

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2021. június 08. kedd 13:27
Nehéz helyzetben van Miskolc az elvont bevételek miatt, ezért nagyon várja az önkormányzat, hogy a kompenzáció megérkezzen – többek között erről is beszélt Veres Pál, Miskolc polgármestere az ATV Start Plusz című műsorának vendégeként. 
Veres Pál polgármester az ATV-ben. Forrás: atv.hu

A városvezető úgy fogalmazott, talán a Miskolchoz hasonló nagyvárosok szenvedték meg a legjobban a járvány elmúlt közel másfél évét, hiszen azon túl, hogy a koronavírus elleni védekezésre is tetemes összeget kellett fordítani, tovább súlyos milliárdokat vesztettek az elvonások és a kormányzati intézkedések miatti bekövetkezett bevételkiesések miatt is.

– Csak az ingyenes parkolás bevezetése miatt havonta 80-85 millió forint esett ki a város kasszájából, de hatalmas összeget vesztettünk a gépjárműadó helyben maradó részének elvonása, valamint az iparűzési adóból származó bevételek csökkenése miatt is. Miskolc összesen tízmilliárdos összeget veszített. Most az iparűzési adó egy százalékának kompenzációjára kaptunk 1,35 milliárd forintot – emlékeztetett Veres Pál, aki hozzátette, az összeg még nem érkezett meg az önkormányzat számlájára, de minden fillérnek megvan a helye: most úgy látják, elsősorban a közösségi közlekedés és a városüzemeltetés területén lesz szükség erre a pénzösszegre. 

Miskolc 2030, fejlesztés, turizmus

Riporteri kérdésre a polgármester szólt a Miskolc 2030 programról is, mint mondta: a város kidolgozott egy körülbelül négyszáz fejlesztési projektből álló csomagot, amit a remények szerint néhány héten belül tárgyal majd a kormány. Kiemelte, a magánbefektetők is érdeklődnek Miskolc iránt, jelenleg három olyan nagyprojekt ügyében tárgyalnak, amelyek a remények szerint nagyon jelentős fejlődést hozhatnak a városba, a Xanga Investment and Development Group pedig éppen a múlt héten jelentett be egy több mint tízmilliárdos beruházást a Déli Tudományos és Technológiai Parkban.

Veres Pál szólt a város turisztikai adottságairól is: mint mondta, Miskolc rendkívül népszerű a hazai és a külföldi turisták körében is, az érdeklődés pedig várhatóan tovább nő majd, hiszen napokon belül átadják az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőt, és ezt a célt szolgálja a diósgyőri vár már zajló, valamint a történelmi Avas hamarosan kezdődő fejlesztése is. 

A teljes beszélgetést megtekintheti itt: 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke