Ugrás a tartalomra

Veres Pál kiáll az M30-as miskolci szakaszának ingyenessége mellett: hétfőn a miniszterhez fordul

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. augusztus 27. vasárnap 11:28
Miskolc polgármestere közösségi oldalán reagált arra a hírre, mely szerint számos egyéb útszakasz mellett fizetőssé válhat az M30-as Miskolcot elkerülő szakasza is.

Veres Pál polgármester vasárnap reggeli posztjában felidézi: a kormánynak nem először jut eszébe, hogy fizetőssé tegye az M30-as Miskolcot elkerülő szakaszát. 

Mint arról beszámoltunka várost vezető Velünk a Város frakció is tiltakozását fejezi ki az Építési és Közlekedési Minisztérium által elkészített, az országos sajtóban szombat délután nyilvánosságra került tervezet ellen.

"Amikor legutóbb felmerült ez az ötlet, az illetékes minisztériumhoz fordultam a Miskolcon és a környéken élők érdekében - levélben és személyesen is határozottan kiálltam az útszakasz ingyenessége érdekében. 2021 decemberében célt értem - ingyenes maradt az autópálya Miskolcot elkerülő szakasza"

- eleveníti fel a városvezető, majd ekként folytatja:

"Mivel a tervezet társadalmasítására (társadalmi konzultációjára - az emberekkel való megbeszélésre) csak egy hetet szántak, így hétfő reggel az első dolgom az lesz, hogy felvegyem a kapcsolatot a Lázár János miniszter vezette szaktárcával és újra kiálljak az út ingyenessége mellett a miskolciakért."

Veres Pál hozzáteszi: ahogy 2021-ben, az M30-as fizetőssé tétele most is komoly terhet róna a miskolciakra és a környékben élőkre, amely különösen rosszul érintené a városlakókat a jelenlegi áremelkedések miatt. 

"Lépni kell! Bízom benne, hogy újra sikerrel járunk majd! Én ismét ott leszek"

- zárja Facebook-bejegyzését Miskolc polgármestere.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!