Ugrás a tartalomra

Veres Pál a komposztálásról: "Ha egy picit is tehetünk így a Földünk érdekében, akkor tegyük meg!"

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. július 04. hétfő 18:39
Hétfőn a városvezető is belehallgatott a komposztálásba bevezető szakmai előadásba, majd átvette az önkormányzat által biztosított komposztkeretet, hogy ő is belevágjon ebbe a több szempontból előnyös módszerbe.

„Ha egy kicsit teszünk a szerves hulladékaink újrahasznosításáért, akkor a Föld érdekében cselekszünk. Nagy szavaknak tűnhetnek ezek, de ilyen apró lépésekből állhat össze egy hatékony környezetvédelmi program” – mondta Veres Pál polgármester hétfőn, aki ennek jegyében ült be az önkormányzat komposztkeret-osztó programjára, amelyet a közelmúltban részletesen bemutattunk.

Fotók: Juhász Ákos

Az ingyenes keret megszerzésének egyik feltétele, hogy egy bevezető szakmai előadást hallgassanak meg a jelentkezők, ennek a végére a városvezető is beült. Ezt követően, a többi komposztáló miskolcival együtt átvette a fakeretet.

Veres Pál felidézte, hogy egy évvel ezelőtt született meg benne a döntés: bekapcsolódik a programba. A városvezetői teendők mellett azonban most jutott el oda, hogy ebbe ténylegesen belevágjon.

Felidézte, hogy a kerti munkák vagy a főzés során számos szerves hulladék keletkezik nála, amit két módon kezelhet: vagy elszállíttatja hulladékként, vagy helyben, hasznos alapanyaggá átalakítva felhasználja azt.

„A klímastratégia részeként próbáljuk elérni, hogy amíg még rendelkezésünkre áll az alapanyag – például a zöldhulladék –, azt a lehető legjobban hasznosítsuk” – mondta a városvezető a HungAIRy Life Integrált Projektre is utalva, majd a miskolciakhoz szólva folytatta.

„Biztatok mindenkit, hogy próbálja ezt meg, kapcsolódjon be a komposztálásba. Ha egy picit is tehetünk így a Földünk érdekében, akkor tegyük meg!”

További hírek

Olvasnivaló