Ugrás a tartalomra

Vidám télűző gyermekprogram a Kocsonyafesztiválon

Búzafalvi Tamás
Utoljára módosítva
2023. március 05. vasárnap 17:57
Elűzte a telet a Diri Dongó. Népes gyermeksereg vett részt, szüleivel együtt szombat délután a miskolci Erzsébet téren, ahol a Diri Dongó gyerekegyüttes adott remek koncertet, ők a műfaj egyik legjobb képviselői.
Fergeteges hangulatot teremtett a Diri Dongó. Fotó: Búzafalvi Tamás

A duót Erdős Judit énekesnő és Szaxon Csaba billentyűs alkotja, akik immár 20 éve tartanak zenei programokat a gyermekek számára, ezúttal a tél köré épült a koncert: hópihék, jégcsapok, békák, medvék voltak a dalok fókuszában, de aktuálisan a tavaszvárás is téma volt. A Diri Dongó együttes gyakran tart interaktív koncertet, több gyerkőcöt felhívnak a színpadra, bevonva a kicsiket az éneklésbe, táncba, mozgásba.

Az együttes nem csupán jó zenét szolgáltat, hanem több tematikus programot dolgozott ki a gyerekeknek, többek között környezetvédelem, egészségvédelem, közlekedés témában. Erdős Judit az egyik oszlopos tagja az együttesnek aki nemcsak ének-, tánctudásával teremt jó hangulatot, hanem pedagógiai céllal fejleszti a kicsiket. Szaxon Csaba az együttes billentyűse pedig ugyancsak nagy tudású zenész, aki az egyik remek jazz zenekarban, a Double Trombone Bandben is zenél. Pénteken és szombaton kimagasló számú látogatója volt a Kocsonyafesztiválnak, ahol láthattuk azt is, hogy a közönség a gasztronómia mellett nagy érdeklődést mutat a kultúra iránt is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!