Ugrás a tartalomra

Villámárvizek, fa kidőlések, elárasztott pincék vármegyénkben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 09. péntek 14:32
A súlyos esőzések miatt csütörtökön délután a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye encsi járásában lévő Alsógagy településen villámárvíz miatt vált szükségessé a védekezés, a megduzzadt Vasonca-patak és a hegyről lefolyó nagy mennyiségű csapadék tizenöt házat veszélyeztetett.
Fotó: Encs HTP

Az ingatlanok védelmére ezer darab homokzsákot helyezett ki a helyi lakosság az encsi hivatásos tűzoltók és a szomszéd Felsőgagy település lakóinak segítségével - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Katasztrófavédelem.

Frissítés: 
 

Az intenzív zivatarból rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott és okozott károkat a vármegyében június 9-én délelőtt.

Encsen több ingatlan pincéjéből szivattyúzták a vizet a város hivatásos tűzoltói, az önkormányzat udvarán pedig a közlekedést akadályozta a csapadékvíz, mintegy 80 m3-t távolítottak el az egységek.

Fakidőlés miatt avatkoztak be a vármegye tűzoltói Cserépváralja és Tard, Meszes és Rakacaszend között, valamint Aggtelek külterületén, az úttestre dőlt fák a közlekedésben is fennakadást okoztak. Miskolcon, a Mész utcában két parkoló autóra szakadt egy faág, az Erzsébet királyné útján két villanyoszlopot döntött ki egy nyárfa leszakadt ága. Miskolc-Alsóhámorban egy rendezvényház tetejét beszakította, egy másik fát pedig kettétört egy kidőlt fa.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!