Ugrás a tartalomra

Virágokból rakták ki a DVTK címerét a Tiszai pályaudvar előtt

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. május 11. csütörtök 09:24
A városvezetés azért döntött úgy, hogy a sportklub címerét jelenítik meg az eltömedékelt aluljáró helyén létrehozott virégágyásban, mert megítélésük szerint a DVTK története és neve teljesen egybeforrt Miskolccal, a város büszke rájuk.

Fotó: Juhász Ákos

Egy virágból kirakott DVTK címer fogadja mostantól a vonattal Miskolcra érkezőket a Tiszai pályaudvar főbejáratával szemben. Ahogyan arról korábban a minap.hu is beszámolt, az ott található aluljáró bejáratát még tavaly ősszel kezdték eltömedékelni. Badány Lajos alpolgármester elmondása szerint erre azért volt szükség, mert a létesítmény állaga az utóbbi tíz évben borzasztóan leromlott, ráadásul a földfelszíni gyalogátkelő újranyitása óta a funkcióját is elveszítette.

A munkák – melyeket Badány Lajos és Szopkó Tibor alpolgármesterek a képviselői alapjukból finanszíroztak – az elmúlt időszakban elkészültek, egy hónappal ezelőtt pedig a parkosítás is megkezdődött. A városvezetés annak a szervezetnek a címerét jelenítette meg, melynek története és neve teljesen egybeforrt Miskolccal – tette hozzá Badány Lajos.

- A DVTK 1910 óta számtalan gyermek nevelését, képzését folytatta és nagyon sok siket is elért sporttörténelemben, ami városunk jó hírét öregbítette. Napi aktualitását talán éppen a labdarúgócsapat NB1-be való feljutása jelenti – hangoztatta a városvezető, aki hozzátette: a DVTK-n belül számos szakosztály működik, melyek mind-mind öregbítik Miskolc hírét, a város pedig mindegyikre egyformán büszke.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!