Ugrás a tartalomra

Vizet osztanak az autóbusz- és vasútállomásokon a hőségriadó alatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 09. kedd 15:32
Első körben péntek éjfélig lehet számítani napi szinten vízosztásra, a készlet erejéig.
Vízosztás Budapesten, a Déli pályaudvaron / Fotó: MÁV

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos vasárnap, ami egészen péntek éjfélig tart. A kánikulára a MÁV-Volán-csoport is reagált. Az utazóközönség kényelme és biztonsága érdekében vizet osztanak a nagyobb állomásokon. 

Tájékoztatásuk szerint A MÁV-START naponta 10 és 17 óra között palackozott vizet oszt ki az utazóknak a budapesti főpályaudvarokon: a Déliben, a Keletiben és a Nyugatiban, valamint a nagyobb vidéki – köztük természetesen a miskolci – vasútállomásokon.

A vizet a készlet erejéig tudják biztosítani, ezért kérik, hogy az utasok elegendő mennyiségű innivalóval induljanak el otthonról – írták közleményükben. 

Több mint 100 ezer darab alumíniumdobozos szűrt vizet ajánlottak fel, amit egész júliusban Budapesten hétfőnként a Nyugati, keddenként a Keleti, szerdánként pedig a Déli pályaudvaron osztanak szét – tették hozzá. 

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain, így a miskolci Búza téren oszt ásványvizet az utasoknak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!