Ugrás a tartalomra

Víztározót csapoltatott le egy indiai férfi, hogy megtalálja a beleejtett mobiltelefonját

MTI
Utoljára módosítva
2023. május 31. szerda 15:04
Az élelmiszerellenőrként dolgozó férfi szelfizés közben ejtette a vízbe drága okostelefonját, és arra hivatkozva csapoltatta le a víztározót, hogy a készüléken bizalmas kormányzati adatok vannak.
Fotó: Twitter

Az indiai hatóságok 53 ezer rúpia (223 ezer forint) megfizetésére köteleztek egy élelmiszerellenőrt, aki hatósági engedély nélkül több millió liter vizet szivattyúztatott ki egy víztározóból a közép-indiai Cshattíszgarh államban, hogy megtalálja elveszett mobiltelefonját - írta szerdán a BBC hírportálja.
    
A Radzses Visvasz nevű férfi azt állította, hogy a szelfizés közben vízbe ejtett mintegy 100 ezer rúpiát (420 ezer forintot) érő Samsung telefonja bizalmas kormányzati adatokat tartalmazott, ezért vissza kellett szereznie.
    
Visvasz a médiának azt mondta, hogy miután a telefon megkeresésével megbízott helyi búvárok nem találták meg az eszközt, szóbeli engedélyt kapott egy tisztviselőtől arra, hogy "némi vizet engedjen le egy közeli csatornába". Hozzátette, a tisztviselő szerint "valójában a gazdáknak kedvezett, akiknek így több víz jutott".
    
A férfi szivattyút bérelt, amelynek több napig tartó működtetésével az állami vízügyi minisztérium szerint mintegy 4,1 millió liter vizet pazarolt el "személyes érdekből". A telefon, mire megtalálták, annyira átázott, hogy használhatatlanná vált.
    
Az eset felháborodást váltott ki Indiában, amelynek számos régiójában - különösen a nyári hónapokban - súlyos vízhiánnyal küzdenek az emberek. Az öntözési minisztérium szerint a férfi visszaélt hivatali tisztségével, ezért megtéríttette vele az elpazarolt víz árát és 10 ezer rúpia bírsággal is sújtotta.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!