Ugrás a tartalomra

Volt munkájuk a tűzoltóknak szilveszterkor, sajnos Miskolcon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 01. vasárnap 11:55
Százkilencvenhét segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez az év utolsó napján, ezek közül százharminchét eset igényelt tűzoltói beavatkozást.
Fotó: minap.hu

Mozgalmas éjszakájuk volt országszerte a tűzoltóknak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Miskolcon, az Avason is kigyulladt egy tízemeletes panelház harmadik emeletén egy lakás, feltehetően az erkélyre belőtt tűzijáték miatt. 

Megyénkben ezzel együtt összesen három tűzhöz és hét műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat. Járdánházán egy családi ház előkertjében egy tuja kapott lángra a tűzijáték miatt, amit még a tűzoltók kiérkezése előtt el is oltottak a tulajdonosok. Műszaki mentésre pedig Ózdon, Kurityánban és Mezőnagymihálynál került sor.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője Mukics Dániel tájékoztatása szerint negyvennyolc alkalommal tűz miatt, nyolcvankilenc esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat szilveszter éjszakáján az országban. 

Tűzijátékok miatt összesen harminchét tűz keletkezett, a legtöbb esetben kigyulladt tujákhoz, kukákhoz és égő tűzijáték maradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt - tette hozzá.

Este fél nyolc körül feltehetőleg egy erkélyre esett tűzijáték miatt kigyulladt és lakhatatlanná vált egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakása a miskolci Középszer utcában. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, ezalatt negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember szenvedett füstmérgezést.

A közlemény szerint Orosházán és Budapest XI. kerületében is erkélyre esett tűzijáték okozott kisebb tüzet. Nagybajomban egy tíz, Bonyhádon pedig egy húszméteres tujasor gyulladt ki tűzijátékok miatt.

Kecskeméten szintén tűzijáték miatt egy szétbontott autó gyulladt ki egy családi ház udvarán, a lángok még a közeli családi ház oldalára is átterjedtek. Turán egy kocsi műanyag burkolata gyulladt meg szintén pirotechnikai eszközöktől.

Bicskén, Újfehértón és Halásziban kocsi beálló égett a tűzijátékok miatt, Győrben pedig két nagyobb méretű fóliasátor gyulladt ki.
Tíz esetben közterületen égő tűzijáték maradványokhoz hívták a tűzoltókat, négy helyszínen pedig hulladéktárolók égtek a pirotechnikai termékek miatt.

Erdőkertesen és Budapest XXII. kerületében is épületek, valamint kerítés közé szorult kutyákat mentettek a tűzoltók.

A tűzijátékok okozta tüzek mellett az év utolsó napján egy százhalombattai halálos vasúti gázolás, egy márkházai lakóházra részben átterjedő fatároló tüze, és egy kéki kéménytűz is munkát adott a tűzoltóknak, valamint a zalaszentiváni Kisfaludpusztán is dolgoztak, ahol a szén-monoxid-érzékelő jelzése mentette meg egy ember életét - áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MTI-hez eljuttatott közleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!