Ugrás a tartalomra

Zártosztály és a bakancsos Edda tagjai az Adyban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 28. kedd 12:57
Hét eredeti Edda tag idézi meg a 80-as évek gyémántlemezes korszakait, ezzel megünnepelve az 50 éves jubileumot. 

A nyár zenei csemegéjének ígérkezik a július 26-án Budapesten, a Barba Negrában és a július 27-én Miskolcon, az Adyban tartandó „Zártosztály találkozó”, ahol talán utoljára lehet – így együtt - találkozni a színpadon bakancsos EDDA tagokkal. Ezen a két koncerten fellép az Amerikából hazalátogató Barta Alfonz, valamint Csapó György és Fortuna László is, és a napokban lett publikus, hogy Zselencz László is elvállalta a fellépést.

A miskolci koncerthez egy emléktábla avató is kapcsolódik, ugyanis aznap a volt Edda próbaterem egy Poptörténeti emlékpont táblát fog kapni. Ezen természetesen Zselencz László is jelen lesz, ugyanis az ő egykori házuk fáskamrájában volt kialakítva az a legendás próbaterem.

A zenekar meghívója:
“Kedves Betegeink! A tavalyi nagyszerű 10 éves rehabilitációs koncert után újra egy óriási bulira invitálunk titeket. Július 26-án a Barba Negra színpadán egy grandiózus Zártosztály Találkozót rendezünk. Egyenesen Floridából érkezik hozzánk Talfi, aki hosszú évek után újra színpadra áll majd velünk, valamint csatlakozik a csapathoz további három régi harcostárs, Buksi, Tüsi, és Zsöci is. A program így még a szokottnál is színesebb lesz, nem csak a gyémántkorszak legnagyobb himnuszai, és a közönség által az Év Lemezének titulált ‘Hazatérek’ album dalai, hanem a nyolcvanas évek elejének legnépszerűbb Edda örökzöldjei is bekerülnek a bő kétórásra tervezett műsorba. Egyszeri, és valószínűleg megismételhetetlen buli várható. Gyógyszereket bevenni! Találkozzunk július 26-án a Barba Negrában, 27-én Miskolcon az Adyban!”



A Zártosztály zenekart ma már nem kell bemutatni senkinek sem, pedig anno csak egyetlen koncertre álltak össze – 2013 telén. Aztán a sors mégis úgy hozta, hogy állandó csapattá váltak, a közönség pedig napjainkban nem is nagyon tudná nélkülözni ezeket a nyolcvanas évek őszinte rockidőszakába tett zenei utazásokat. Az egykori Edda tagokból alakult csapat műsora ugyanis csupa legendás nótából áll – a ’85-’87 közöti szakaszban írt és előadott klasszikusok kelnek új életre a Zártosztály bulikon, vagyis többek között a Gyere Őrült, a Veled vagyok, a Lisztománia, a Változó idők, az Ünnep, vagy éppen a Kör, és még jó néhány ikonikus Edda sláger. A ritka alkalmak, mikor a bakancsos tagok is csatlakoznak, lehetővé teszik, hogy az első három legendás Edda album dalaival bővüljön a koncert-repertoár. Ilyen lesz ez a júliusi buli is!

A Zártosztály tagjai:
Kiss Zoltán (ének), Csillag Endre ’Csuka’ (gitár), Mirkovics Gábor ’Zserbó’ (basszusgitár), Donászy Tibor (dobok), és Lázár Zsigmond (billentyűs hangszerek)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!