Ugrás a tartalomra

Zöld is, civil is, a miénk is - a Kocsonyafesztiválból a civilek sem maradnak ki!

nor
Utoljára módosítva
2020. február 07. péntek 13:50
A Zöld Sátor ad majd otthont a Zöld Kapcsolat Egyesület szervezésében azoknak a témáknak, amelyeknek a középpontjában a környezettudatos gondolkodásmód áll. A fesztivál jelképállata is „sokkal zöldebb” lesz idén, hiszen újrahasznosított anyagból készül.

Zöld Sátor

„Kocsonyafesztivál - Zöld Sátor - Válts a klímáért!” programjait F. Nagy Zsuzsanna, a Zöld Kapcsolat Egyesület elnöke, a Zöld Sátor szervezője ajánlotta. Az eseményt a legnagyobb közösségi oldalon ITT követheti, a részletes programról pedig ITT olvashat.

A „Zöld szemmel” című kiadvány a Kocsonyafesztivál idejére – hosszú kihagyás után - újra megjelenik online és nyomtatott formában is, benne a teljes civil-, és zöldprogrammal.

Néhány téma, címszavakban

Hogyan készítsünk „mentes” élelmiszereket, milyen a szalmabála-építészet, mi az a klímaszorongás? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Zöld Sátorban, ahol az előadások mellett több, mint negyven szervezet képviseli majd a környezettudatos gondolkodásmódot.

A béka is zöld is lesz, de most másképp

Idén ugyanis újrahasznosított farmerből készülnek a fesztiválállatkák, így a kék most a zöldgondolkodásmódot is jelképezi. Ezekből eddig több mint 5 ezer darab készült, talán elég sem lesz… 

Fotó: Mocsári László

A Kocsonyafesztivál korábban is olyan miskolci értékeket képviselt, amelyekre felfigyelt az országos sajtó. Erről Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál alapítója beszélt. – Számos olyan elemet használtunk föl, amely azokra az aktuális értékekre, célokra, városi üzenetekre hívta fel a figyelmet, ami város fejlődése szempontjából fontos volt.

A találkozások fesztiválja

A hagyomány, a koncertek, a gasztronómia is hívószava a programnak, de valójában a legfontosabb összekötőkapocs az, hogy itt ismerősökkel, barátokkal találkozhatunk, együtt tölthetjük az időt családunkkal, hazahívhatjuk gyerekeinket, barátainkat. Erről Rózsa Edit szólt, utalva a korábbi felmérések eredményeire is. Ez adja igazán a fesztivál lelkét, ez a névjegye - hangsúlyozta a Kocsonyafesztivál alapítója.

Szerelmes Terasz

A Szinva terasz Valentin naphoz kapcsolódva nem csak miskolci Las Vegas-szal és trópusi tengerparttal, játékokkal várja majd a szerelmeseket, hanem meglepetésekkel is. A leánykérőknek érdemes lesz felkeresni párjukkal együtt ezt a helyszínt is.

Időseknek is

Az a korábbi hagyomány is él, hogy a pénteki megnyitó előtt az Őszi Napsugár Otthonban tartják a hivatalos megnyitót. – Mivel a fesztivál egy legenda kapcsán indult el, és mivel egy város, egy közösség legendáinak az őrzői azok az idős emberek, akik már nem tudnak részt venni, így őket is bevonjuk ebbe az ünnepbe, megköszönve nekik, hogy ezt a legendát őrizték.  A megnyitó napján majd négyszáz kocsonyát viszünk az ott lakóknak – ismertette Rózsa Edit.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!