Ugrás a tartalomra

Gasztro lovagok a placcon

Létrehozva
Az eső lelógó lába sem tántorította el a jó ételek és a finom borok szerelmeseit.
Preview Image
Osztie Tibor képgalériája

Igazi lounge hangulat várta szombaton a GasztroPlacc Extra látogatóit a Lovagi Tornák Terén. Olyan ismert éttermek vitték placcra a kitelepülős kínáltukat, mint a Leves és Burger, a Karám Bor & Gasztro Bodrogkeresztúrból, az Edelin Birtok Edelényből, az egri Macok Bisztró és a Ciao Martin Étterem. A pohárba valóról a Ficzak Spirit Bár koktélcsodáival, a Gonda Borászat minőségi boraival, a ZIP's gastro & bar pedig újragondolt söreivel gondoskodott.

– Nagyon jó a hangulat, a látogatók szerencsére értékelik azokat az ételeket, amiket ide hoztunk – mondta a Miskolc Tv-nek Macsinka János, a Macok séfje, tulajdonosa. Az egri bisztró nyári ízekkel érkezett: pankó morzsában sült mangalica pofával, kovászos uborkával turbózott tökfőzelékkel valamint a Macok legendás túrógombócával készültek a GasztroPlacc Extrára.

A Leves és Burger is kifejezetten nyitott a hasonló programokra. Erről a tulaj, Bárczi Tamás beszélt.

- Szeretjük megmutatni magunkat a gasztronómiára nyitott Miskolciaknak. A szezon elején szoktuk a kitelepülős menüsorunkat megalkotni 6-7 étellel, amelyeket cserélgetünk a különböző rendezvényeken. Itt van például a vadkeleti gulyásunk: egy hagyományos recept némi ázsiai csavarral – mondta Bárczi Tamás.

Az eső lába lógott, többször szemerkélni is kezdett, ennek ellenére meglehetősen sokan látogattak ki a Lovagi tornák terére. Az este első fele a családoké volt inkább: sokan érkeztek gyerekkel, házi kedvenccel. Később, ahogy forrósodott a hangulat, a buli is beindult: DJ Bundi felelt azért, hogy a gasztroplaccozók ledolgozzák az ételeket egy kis tánccal.

Ez is érdekelhet

Nem csak a sajtósok körében kedvelt a sajtos pogácsa – ez bizony magyar sláger!
GasztroBelföldVilágGazdaságGasztro
Egy elemzésben összeszedték a régió kedvenc péksüteményeit.
Lekvár is lehetne belőle – indul a pálinkaszezon
GasztroBelföldKultúraÉletmódEgészségSzabadidő
Ízek, aromák, illatok, lecsengés –számtalan összetevője van a jó pálinkának, sokan hétpecsétes titokként őrzik a jó nedű elkészítésének lépéseit. Most azonban nem erről lesz szó: a NAV ad fontos információkat.
Miskolcra iszkol az Iszkor
GasztroMiskolcBorsod-Abaúj-Zemplén
A térség egyik TOP étterme kinézte magának Miskolcot: már csak egy jó helyet keresnek.
Tamás és Márkó üzlettársak
A miskolci street food úttörő, aki rátromfolt a lebbencslevesre
GasztroMiskolc
Külföldre készült, helyette végül megnyitotta a város első leves bárját Bárczi Tamás.