Ugrás a tartalomra

Miskolcra iszkol az Iszkor

Létrehozva
A térség egyik TOP étterme kinézte magának Miskolcot: már csak egy alkalmas helyet keresnek.

A Pohner Ádám és Kun Alexandra Luca nevével fémjelzett Mályinkai étterem 2022-es nyitása óta nem csupán a szakma elismerését, de a környékbeli gasztrokalandorok szeretetét is kivívta. Most pedig Miskolc felé kacsingatnak.

Vasárnap arról tett közzé posztot az Iszkor, hogy szeretnénenek a belvárosban nyitni egy új étteremet, sőt, meg is volt egy kiszemelt üzlethelyiség is erre.

"Megvolt a tökéletes helyszín, az új koncepció, a név, sőt, lassan már az arculat is formát öltött. A végső lépés előtt azonban visszaléptünk a szerződéstől" -írják. Azért gondolkodnak Miskolcban, hogy ne kelljen minden alkalommal Mályinkáig zarándokolnia a vármegyeszékhelyről érkező vendégeknek Ádám főztjéért.

Rutinosan elébe mentek a gyakran ismételt kérdéseknek is:

"Nem az Iszkor nyit második helyet, és nem is a klónja készül  ugyanis egy teljesen más, urbánusabb koncepcióról van szó. A mályinkai főhadiszállás szigorúan marad, ahol van – és úgy, ahogy azt már megszokhattátok!" - fogalmaz a poszt.

Azt is megírták, hogy milyen helyet keresnek:

A belvárosában gondolkodnak, hosszú távra terveznek, minimum 30 férőhelyet szeretnének, a terasz nem elvárás, de előny. Minél kevesebb felújítást igényel a hely, annál jobb, ami viszont kritérium, hogy legyen melegkonyhás engedélye a helyiségnek, és rendelkezzen legalább alap szintű konyhai infrastruktúrával.

A posztban azt is kiemelik, nem terveznek más városban étteremet nyitni, de gyorsan hozzáfűzik azt is, ki tudja, mit hoz az élet.
 

Ez is érdekelhet

Nem csak a sajtósok körében kedvelt a sajtos pogácsa – ez bizony magyar sláger!
GasztroBelföldVilágGazdaságGasztro
Egy elemzésben összeszedték a régió kedvenc péksüteményeit.
Lekvár is lehetne belőle – indul a pálinkaszezon
GasztroBelföldKultúraÉletmódEgészségSzabadidő
Ízek, aromák, illatok, lecsengés –számtalan összetevője van a jó pálinkának, sokan hétpecsétes titokként őrzik a jó nedű elkészítésének lépéseit. Most azonban nem erről lesz szó: a NAV ad fontos információkat.
Képgaléria
Gasztroplacc Extra
Gasztro lovagok a placcon
GasztroMiskolcSzabadidő
Az eső lelógó lába sem tántorította el a jó ételek és a finom borok szerelmeseit.
Tamás és Márkó üzlettársak
A miskolci street food úttörő, aki rátromfolt a lebbencslevesre
GasztroMiskolc
Külföldre készült, helyette végül megnyitotta a város első leves bárját Bárczi Tamás.