Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Utoljára módosítva
2019. augusztus 22. csütörtök 16:49
A szívinfarktus korai, személyre szabott előrejelzését kutatja Maurovich-Horvat Pál, a Semmelweis Egyetem docense, aki másodszor nyert a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület programjának pályázatán.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 19. hétfő 08:46
Még évekig eltarthat a fejüknél összenőtt és augusztus elején sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja, az egyik kislány már jól van, a másikat mélyaltatásban tartják, mindketten lázasak, vírusfertőzésen esnek át – mondták el a műtétsorozatot levezető magyar orvosok vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 17. szombat 00:47
Miskolcon is a legkorszerűbb, államilag finanszírozott kezelést kapják a HIV pozitív gondozottak. Az ötödik éve működő decentrumban jelenleg több mint 10 nőt és férfit kezelnek HIV fertőzéssel. Az ellátottak 25 és 40 év közöttiek, 80 százalékuk férfi, 20 százalékuk nő. Az időben elkezdett és szakszerű gyógyszeres terápiával nem alakul ki a betegség AIDS stádiuma.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 16. péntek 17:05
Élő mohával kezelne gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségeket az a kutatócsoport, amely az Alzheimer-kór, valamint egyéb memóriazavarok és neuro-pszichiátriai betegségek molekuláris mechanizmusait vizsgálja magyar részvétellel. Kutatásuk célja, hogy a kórfolyamatok pontos megismerésével, azok befolyásolásával új terápiás utakat nyissanak meg a neuro-degeneratív betegségek kezelése terén.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 15. csütörtök 14:35
Hőhullámok, éjszakai verejtékezés, rendszertelen vérzés, hangulatingadozás – sok 45 feletti nő küzd ezekkel a panaszokkal. A bükki füvesember most három olyan gyógynövényt mutat, amellyel hatásosan enyhíthetjük a változókor tüneteit.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 14. szerda 17:46
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázni lehet a közösségi szinten irányított helyi fejlesztések – angol elnevezésén Community-led local development (CLLD) – megvalósítására. A Diósgyőri Horizont Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott „Egészségmegőrzést, illetve prevenciót szolgáló infrastruktúra fejlesztése” című helyi felhívás keretében 8-15 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást biztosít a pályázóknak a rendelkezésre álló forrás erejéig.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 13. kedd 14:44
Miskolcon is megkezdődött a hősök képzése, a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó programja. Az ingyenes tanfolyam havonta egy alkalommal hívja fel a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára. Fő üzenete, hogy merjünk egymáson segíteni.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 16:56
Miskolcra érkezett az országos betegbiztonsági lakossági fórum. Az Aranykor otthon idősei nem csupán a rájuk leselkedő veszélyekről, hanem az egészségmegőrzés lehetőségeiről is többet megtudhattak.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 15:10
Az Egyesült Államok gyógyszerészei is Miskolcon tanulnak. Nemzetközi képzőhellyé vált a Megyei Központi Kórház Intézeti Gyógyszertára. Az unión belül ez a második intézmény, amely elnyerte a címet. A gyógyszertárban modern technológiával, steril körülmények között, betegre szabottan állítják elő a készítményeket.
Utoljára módosítva
2019. augusztus 07. szerda 09:10
A Fiatalok Világnapján, augusztus 12-én startol el idén a Magyar Vöröskereszt Hősképző programsorozata, amelyet a Szervezet miskolci Önkéntes Központjában, a Sarolta utcán is megrendeznek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálaton is részt vett középiskolás és egyetemista vöröskeresztes önkéntesek azt mutatják be kortársaiknak, hogy mi a teendő például a játék vagy sportolás közben szerzett sérülések, rosszullétek alkalmával.

Programok

-
Avasi református templom