Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 14:08
Véradással egybekötött jótékony futást rendeznek mintegy egy héten át a Vereckei-hágótól indulva Budapestig. Cél, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára és a határon túli gyermekotthonban élők megsegítésére.
Utoljára módosítva
2019. június 22. szombat 18:50
Járványügyi vizsgálatot folytat a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert az elmúlt napokban sokan rosszul lettek az orfűi Fishing on Orfű fesztiválon egy feltehetően szennyezett vizű forrás vize miatt – tájékoztatta az intézmény szombaton az MTI-t.
Utoljára módosítva
2019. június 21. péntek 12:10
Ismét adományt kapott a Központi Kórház. A társadalmi összefogás egyre nagyobb, az adományozási kedv nő, amit az is mutat, hogy a mostani immár a harmincharmadik alkalom volt ebben az évben.
Utoljára módosítva
2019. június 20. csütörtök 14:46
Az általános sebészeti osztályon létrehoztak egy emlősebészeti részleget is. Ezzel egy olyan központ jön létre az intézményben, amihez hasonló csak Budapesten vagy külföldön van. Ezzel jelentősen rövidül a várakozási idő és még jobb minőségű ellátásban részesülhetnek a betegek.
Utoljára módosítva
2019. június 19. szerda 13:16
Bőséges folyadékfogyasztás, sok zöldség, gyümölcs és megfelelő fényvédelem – Felszeghi Sára az egészséges nyári életmódhoz adott tanácsokat a szépkorúaknak. Az Egészségkosár programsorozatot az Idősek Tanácsa szervezte.
Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 16:39
Pelenkázó ágyakat, tárolószekrényt és éjjeliszekrényeket is készítettek fővárosi fogvatartottak a Gyermekegészségügyi Központnak – jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón. A rabok egy jóvátételi program részeként döntöttek úgy, hogy valamit szeretnének visszaadni a társadalomnak.
Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 14:34
Olyan családbarát környezetet igyekszik kialakítani a megyei központi kórház, ami vonzóvá teszi a fiatal párok számára a gyermekvállalást. Mintegy 360 millió forintból helyiségeket újítanak fel, modernebbre cserélik az eszközöket – és az aktualitásokról konferenciát is tartottak nővérek és szakorvosok számára hétfőn az egészségügyi intézményben.
Utoljára módosítva
2019. június 06. csütörtök 13:33
Az egészségturizmus és az egészségfejlesztés az Észak-Magyarországi régióban volt a témája annak a szakmai konferenciának, amit szerdán rendezett meg a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Egészségügyi szervező szak a Stefánia épületben.
Utoljára módosítva
2019. június 05. szerda 13:55
Fantasztikus programokkal várja régi és új vendégeit a miskolci M1 Fitness június 15-én, szombaton reggel 8 órától délután 15 óráig tartó nyílt napján. Az eseményen bárki ingyenesen bepillantást nyerhet a terem életébe és számtalan órán kipróbálhatja az edzők által teremtett fergeteges hangulatot.
Utoljára módosítva
2019. június 04. kedd 10:23
Szinte percre pontosan egy héttel ezelőtt találtak egy újszülött kislányt a kórház előtti inkubátorban, ezúttal pedig egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő készülékben – tudatta portálunkkal a Megyei Kórház sajtószóvivője.

Programok

-
Uránia-terem
-
Inkubátorház (Andrássy 96.)
-
Tudomány és Technika Háza
-
Miskolci Nemzeti Színház