Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Forrás
infostart.hu
Utoljára módosítva
2020. február 24. hétfő 11:21
Négyre emelkedett a koronavírusban elhunytak száma Olaszországban, hétfő reggel egy 84 éves bergamói férfi vesztette életét a fertőzés következtében. Egyre nagyobb területen vezetnek be korlátozásokat, nincs tanítás, zárva vannak a templomok, és előfordulhat, hogy csak üres stadionokban lesz futballmérkőzés.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. február 23. vasárnap 17:16
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 20. csütörtök 15:56
Teljes élet úgy érhető el, hogy önmagunkon kívül másokra is odafigyelünk – mondta Nagy Gábor orvosigazgató a központi kórházban tartott megemlékezésen. Az ápolónők napja alkalmából megkoszorúzták a Kossuth Zsuzsannát ábrázoló domborművet.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 17. hétfő 10:22
Semmilyen tünetet nem mutattak a Dél-pesti Centrumkórházban két hétig karanténban tartott magyarok, a Covid-19 koronavírus által okozott fertőzöttség nem igazolódott, így hazamehettek - mondta el az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 15. szombat 22:10
Egy teljeskörű ellátást nyújtó, több mint 13 ezer négyzetméteres szív- és érrendszeri központot alakíthatnak ki Miskolcon – erősítette meg Révész János, a megyei központi kórház főigazgatója.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 15. szombat 11:41
Hivatalosan is megerősítették, hogy egy koronavírussal fertőzött kínai turista meghalt Franciaországban. Ő a betegség első Ázsián kívüli halálos áldozata – írta a BBC.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 15. szombat 08:19
A melldaganatok egyik legagresszívebb formája, a tripla negatív mellrák sejtjeinek terjedését állították meg laboratóriumi kísérletekben a CRISPR nevű génszerkesztést használva.

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 14. péntek 13:38
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház onkológiai osztálya számára gyűjtenek a gálaműsorral a szervezők. A fellépők között lesz Cselepák Balázs, Jancsó Dóra, Kamarás Máté, Pál Dénes, Szécsi Viktória és Varga Andrea.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 13. csütörtök 15:27
A baktériumokat új módon megölő antibiotikum-csoportot fedeztek fel, amely ígéretes megoldást nyújthat az antimikrobiális rezisztencia elleni harcban.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. február 13. csütörtök 09:16
Nyárra várhatóan vége lesz a járványnak, de addig a százezret is elérheti a fertőzöttek száma - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Programok