Ugrás a tartalomra

Egészség

Forrás
minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2021. november 29. hétfő 14:13
Az alvási mutatók romlása - amit a Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis Egészségkutató legutóbbi közös felmérése is megerősített - sajnos az általános- és középiskolás gyermekek körében is jellemző.
Forrás
minap.hu//MTI
Utoljára módosítva
2021. november 29. hétfő 10:11
Többségében idős, krónikus betegek hunytak el - közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 6 120 959 embert oltottak be, közülük 5 839 078-an a második, 2 477 399-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. november 25. csütörtök 21:04
A laborvizsgálatok széles spektrumát biztosítják a Csabai kapu 39. szám alatt található igényes magánrendelőben. A budapesti Spektrum Lab miskolci telephelyén a szakértelem kedvességgel párosul. Nyitási akciójuk 25% kedvezményt jelent mindegyik vizsgálatból december 17-ig. (Támogatott tartalom.)
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. november 24. szerda 16:58
Az olyan alapvetések mellett, mint hogy kerüljük a nyílt láng használatát a lakásban, van még pár praktikus ötlet, amelyek csökkentik annak esélyét, hogy tűzoltókat kelljen hívnunk. Ezekről Társasházak napja címmel konzultációs lehetőséget kínálnak országszerte a katasztrófavédelmi kirendeltségek az állampolgárok számára.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. november 24. szerda 11:11
Nem minden esetben látványos, de városunkban is élnek függőséggel küzdő polgártársaink. Éppen azért, mert a néhány szem előtt lévő extrém eseten kívül sokan még csak a szenvedélybetegségek egyéb formáit sem ismerjük, szakértőket kérdeztünk meg: az ellátási oldal tapasztalatai alapján milyen Miskolc nem tudományos igényű „függőségtérképe”?
Forrás
Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 24. szerda 13:59
A megyei központi kórház új osztályát rövidesen birtokba vehetik a betegek, de az egészségügyi intézményben a beruházások ezután sem állnak meg.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 23. kedd 16:27
Az oltási akcióhét első napján csaknem százharmincegyezer koronavírus elleni vakcinát adtak be, melyből minden hetediket kapta eddig oltatlan személy – ezzel pedig bőven hatmillió fölött a legalább egy dózissal rendelkezők száma hazánkban. 
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 22. hétfő 14:02
Hétfő reggel elindult az oltási akcióhét, kígyózó sorokról küldtek fotókat olvasóink.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 21. vasárnap 12:08
November elsejétől Miskolcon is jobban odafigyelnek a fedél nélküli emberekre: a városban három szervezet gondoskodik a rászorulókról. Az intézményekben fokozottan figyelnek a bentlakók egészségügyi állapotára, a koronavírus miatt pedig továbbra is szigorú szabályok vannak érvényben. Ahol lehetőség volt rá, ott a férőhelyek számát is növelték.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. november 21. vasárnap 11:12
Az országos tisztifőorvos mindenkit arra kér, hogy vegye fel a harmadik oltást is, mert a koronavírus újabb változatainak a megjelenése miatt a szervezetnek többlet antigénhatásra van szüksége.

Programok

-
Miskolc és környéke