Ugrás a tartalomra

Egészségügy

Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 17. péntek 16:38
A demonstrációt a Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete és a nyíregyházi XXI. Századi Roma Nők Egyesülete szervezte arra a hírre reagálva, ami szerint a kórházban a szülés után roma nőket tettek meddővé. Egyebek mellett azt követelték, hogy vessenek véget a szülészeti faji alapú elkülönítésnek és tartsák tiszteletben a roma nők emberi méltóságát.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 17. péntek 19:22
Új CT készülék és új szervezeti egység segíti a betegellátást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Semmelweis Tagintézményében. Korábban ezt a tevékenységet külső szolgáltató látta el, amit a kórház most visszaszervezett. Az új betegellátó részleget a volt igazgatósági épület földszintjén alakították ki az épületrész rekonstrukciójával.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. január 13. hétfő 15:23
Elsősorban nem a tüdő-, hanem a szív- és érrendszeri betegek szenvedhetik meg leginkább a légszennyezés ártalmait - mondta Losonczy György, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának munkatársa hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 13. hétfő 14:24
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház család-, anya- és bababarát Neonatális Intenzív Centrumát bemutató sajtótájékoztatón Csöbör Katalin országgyűlési képviselő biztosított mindenkit arról, hogy az intézményhez tartozó MISEK szülészeti osztálya is folytatja működését.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 11. szombat 11:38
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) területén a meglévő onkosebészeti épület és a belgyógyászati épületek közötti építették meg az új gasztroenterológiai szakrendelő részt.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. január 10. péntek 13:33
Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási (tb-) támogatást január 15-től - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 10. péntek 11:30
Az influenza kellemetlen tüneteket okozó megbetegedés, általában szövődmények nélkül, néhány nap alatt gyógyul. Ugyanakkor a súlyos szövődménnyel járó megbetegedések kórházi kezelést, sőt akár gépi lélegeztetést igényelhetnek, bizonyos esetekben pedig halált is okozhatnak. A betegség megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás.
Forrás
nor
Utoljára módosítva
2020. január 10. péntek 13:11
A folyamatosan lefagyó ónos eső a járdákon rengeteg baleset okozója volt csütörtök késő délután. Hiába úsztuk meg nagyobb közlekedési balesetek nélkül a csütörtök reggelt Miskolcon, a mínuszok újabb és újabb jeges felületeket hoztak létre a városban és a megye több településén is, így többek között Hernádkakon, Hetnádnémetiben és Tiszalúcon. Az itt elesők is a megyeiben vannak…

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 09. csütörtök 15:37
Négyszáz ezer forintos adománnyal érkeztek az István Nádor Borlovagrend tagjai a Gyermek Egészségügyi Központba.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. január 08. szerda 13:39
Többfelé rossz a levegő a magas szálló por tartalma miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán.

Programok

-
Miskolc
-
-
Miskolc egyes templomai
-