Ugrás a tartalomra

Koronavírus

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 18. péntek 11:17
Péntekre 941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, Borsod-Abaúj-Zemplénben pedig huszonhét új, azonosított beteg van.
Forrás
hirado.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 13:25
Az eddigi tapasztalatok szerint minden ötödik, a koronavírus-fertőzésen átesett ember szervezete termel elegendő ellenanyagot, így tőlük le lehet venni a vérplazmát – mondta a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese.
Forrás
index.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 12:55
Minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki az iskolában fertőződött meg koronavírussal, vagy az intézménybeli történés miatt kényszerül karanténba – közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán megjelent interjúban, valamint a koronavirus.gov.hu honlapon.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 11:40
Október 1-től a miskolci óvodákban is az a járványügyi ellenőrzés lép életbe, mint országszerte minden tanintézményben: lázmérés a beléptetésnél. Tanévkezdéstől, jelenleg is működik a szigorú fertőtlenítési rend. Egy óvodai csoportra vonatkozóan kellett a napokban (otthoni) hatósági megfigyelést elrendelni a miskolci önkormányzat tájékoztatása szerint.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 09:53
Elhunyt kilenc krónikus beteg, és újabb 710 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 08:10
Van egy haditervünk arról, hogyan védjük meg az időseket és közben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyben beszámolt a kormányülésen hozott döntésekről.
Forrás
Miskolc TV/minap.hu/kaffka.sulinet.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 16:58
A diósgyőri intézmény honlapján arról számolt be, hogy a múlt héten két táppénzen lévő munkatársnak is pozitív lett a tesztje, de ők már korábban otthon maradtak.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 13:39
Koronavírus-fertőzésbe halt bele kedden a hetvenöt éves Momcilo Krajisnik, a boszniai szerb parlament elnöke, akit korábban a kilencvenes években elkövetett háborús és emberiesség elleni bűntettek miatt ítéltek el.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 12:44
A Pittsburgh-i Egyetem orvostudományi karának kutatói elkülönítették a legkisebb biológiai molekulát, amely teljesen semlegesíti a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 11:34
Lezárták a dél-kínai Jünnan tartományban található Zsujli várost, miután a hétvégén két, külföldön megfertőződött beteget diagnosztizáltak a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegséggel – adta hírül kedden a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Programok

-
-