Ugrás a tartalomra

Miskolc

Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 23. szombat 10:45
Kialakult a nyolcaddöntő párosítása a női kosárlabda Európa Kupában: az Aluinvent DVTK spanyol ellenféllel játszik majd a nyolc közé kerülésért.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 16:35
Nehéz helyzetbe kerülhet Miskolc, ha a kormány nem kompenzálja azt az összeget, ami az iparűzési adó átalakítása miatt hiányozni fog a 2021-es költségvetésből.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 23. szombat 11:09
Délelőtt tíz órakor kezdődött el az általános iskolások központi írásbeli felvételije a középiskolákban. Három miskolci gimnázium igazgatóját kérdeztük meg, miben más most az idei felvételi eljárásrend.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 15:37
Az első ünnepség 1989. január 22-én volt. A miskolci táblát 1997-ben állították a Széchenyi utca 38. szám alatt. Évtizedek óta emlékeznek meg tehát a Kölcsey-emléktábla előtt a magyar kultúra napjáról. Az idei év sem maradt ki a koszorúzások sorából.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 14:10
Gulyás Andrea Katalin nyerte idén a Mazsaroff-díjat.
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:00
Miskolc önkormányzata irodalmi pályázatot hirdet „Az én történetem” címmel a magyar kultúra napja alkalmából. Nevezni három korcsoportban, hét témakörben lehet.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 23. szombat 12:57
Zenésztársa hiszi: már egy égi zenekart vezet a napokban rövid, súlyos betegség után elhunyt Bakondi Csaba. A legendás Kabinet Rt. és Hétfői Hírek énekes-gitárosával, fényképésszel a hozzá közel állók egy tisztaszívű, mindig vidám barátot veszítettek el.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:25
A magyar kultúra napján Kölcsey Himnuszának születését ünnepeljük. De kultúránk nemcsak az irodalomból és annak megzenésítéséből áll. Számos terület tartozik hozzá, amiknek száma a történelem során változott. Gyulai Évát, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézetének tanszékvezetőjét, egyetemi docensét kérdeztük.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:27
Mindenki fontosnak tartja a kultúrát, s mikor nem járhat programokra, és így nem kaphat erőt a kultúrából, igazán csak akkor érzi hiányát. Néhány miskolci diák véleménye azonban, hogy a kultúrát magunkhoz vehetjük még most, a pandémia idején is.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 09:58
„Meg akarják szüntetni az 1-es buszt” – így terjedt el, illetve így terjesztették el egyesek a híresztelést az elmúlt hetekben. A valóságban a városi tömegközlekedés szakemberei az ellenkezőjén dolgoznak: azon, hogy megmenthető és megtartható legyen a megszokott miskolci villamos- és buszhálózat minél nagyobb része, ezzel együtt pedig a szolgáltatási színvonal. Mivel ez egy szolgáltatás, fennmaradni akkor tud, ha gazdaságosan működtethetővé sikerül átalakítani. Ez ugyanis a megelőző években nem történt meg, sőt, sok tekintetben romlott (még ha ezt az utasok nem feltétlenül érezték is meg).

Programok

Jelenleg nincsenek programok!