Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 24. péntek 19:02
Az a megtiszteltetés érte az UNI-HOTEL Diákotthont, hogy a 2020-as évben, Traveller Review Award díjazott lett - írja közleményében a Miskolci Diákotthon Kft .
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. január 24. péntek 09:10
Ráépítenek egy emeletet a Jókai Mór Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola B épületére. A terjeszkedésre azért volt szükség, mert az iskola kéttannyelvű oktatása számos csoportbontást igényelt.
Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2020. január 24. péntek 09:51
Az országban Budapesten, Szegeden, Miskolcon és Körmenden is várják a hallgatókat rendészeti középiskolákba. A miskolci intézményben akár háromszor ennyi diáknak is lenne helye, mint amennyien most tanulnak. Az Országos Rendőr-főkapitányság tervei szerint hamarosan egy tíz hónapos képzési forma is indul, a tanulók pedig ösztöndíjat kaphatnak.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. január 24. péntek 08:29
Csontos Milán nyerte az idei évi versenyt Sátoraljaújhelyen. Zámbóné Bene Zsuzsa azt mondja, tanítványa már nyolc éve zongorázik.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 14:57
Komposztláda kihelyezésével nyitották az újévet az miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda óvodásai, akik különleges környezetvédelmi edukációs programban vesznek részt. A TIGÁZ Zrt. Töltsük újra a természetet! elnevezésű programját Kelet-Magyarország öt városában indította el, köztük Miskolcon is. A cél megmutatni, hogy kis tudatossággal segíthetjük a környezetünket a megújulásban, illetve felhívni a figyelmet az egyéni felelősségvállalás jelentőségére.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 21. kedd 13:01
Idén 41 kiemelt szak esetében határozta meg a bekerülési határ értékét a szakminiszter. A legjelentősebb csökkenés a  jogász osztatlan mesterképzésen történt – írja a Világgazdaság. A változás a Miskolci Egyetem karait is érinti.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 09:12
Idén is biztosítja a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgadíjához szükséges támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton.
Forrás
mnsz.hu
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 19:57
A Miskolci Nemzeti Színház január 18-i Kakaókoncertjén a Szimfónia program tanítványai voltak a teátrum vendégei. A koncerten népdalok mellett Brahms, Sosztakovics és Vittorio Monti szerzeményeiből is hallhatott ízelítőt a közönség. A koncerten a művészeti iskola oktatói is közreműködtek, akik együtt muzsikáltak a tanítványokkal.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 17. péntek 14:43
A Földes Ferenc Gimnázium adott otthont a múlt héten a Dürer verseny általános iskolai döntőjének, február 7-9. között pedig a középiskolás diákok megmérettetésére kerül sor.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 15. szerda 19:10
Látszólag két egymástól meglehetősen távol álló terület. A miskolci és Miskolc közelében tanuló általános iskolások bebizonyították ennek az ellenkezőjét. A Forester programozó verseny lényege az volt, hogy néhány erdészeti problémára legórobotok segítségével találjanak megoldást a gyerekek. A diákok ötletei a szakmai zsűrit is lenyűgözték.

Programok

-
-
Miskolc egyes templomai
-
-
-