Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 01. kedd 14:42
Az első lépést megtette a Miskolci Egyetem és az űriparban nemzetközi hírnévre szert tett Admatis Kft.: együttműködési megállapodásuk az űrtechnikához kapcsolódóan oktatási és kutatási tevékenységekre, azon belül is anyagtudományi, gépészeti és térinformatikai területekre terjed ki. A miskolci városvezetés támogatásáról biztosította a feleket.
On
Utoljára módosítva
2020. november 30. hétfő 14:03
Az ország – sőt, talán a világ – legnagyobb (mintegy 200 darabos) talajgyűjteménye a Miskolci Egyetem Földtudományi Karán található, ebből 160 a nemrég elkészült Treitz Péter Talajtani Előadóba került.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 27. péntek 11:36
Az oktatótermet az Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán hozta létre a MiReHu Nonprofit Kft.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 25. szerda 13:53
Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolta meg a kérdést.
Forrás
Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 25. szerda 16:18
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolákban, óvodákban és bölcsődékben is elkezdődött a dolgozók szűrése. A koronavírus gyorstesztek elvégzésében ezeken a helyeken a kormányhivatal segíti a munkát. Mintegy 651 helyszínen csaknem 11 ezer ember tesztelését végzik el a héten. A pedagógusokon kívül országszerte célzott, csoportos tesztelés indult az egészségügyi és szociális dolgozók körében is. Esetükben a vizsgálatokat házon belül kell elvégezni – a teszteket a kormányhivatal biztosítja. Szerdán megérkezett Miskolcra a szükséges számú teszt.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 21:03
A Miskolci Egyetem és az Energiatudományi Kutatóközpont képviselője írta alá azt a szerződést, ami alapján Budapesten fogadják campus hallgatóit amellett, hogy kutatásokban és pályázatokban működik majd együtt a két intézmény.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 23. hétfő 09:48
Véget ér az Oktatási Hivatal által a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt elrendelt rendkívüli szünet.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 20. péntek 14:00
Pénteken végső búcsút vettek Bragyova Andrástól. A korábbi alkotmánybíró, a Miskolci Egyetem oktatója november 4-én, életének 70. évében, hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el. A Szentpéteri kapui temetőben helyezték örök nyugalomra. Családtagok, barátok, kollégák, pályatársak, tanítványok, ismerősök búcsúztatták.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 16. hétfő 15:47
Közös karrierutat kínál a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 13. péntek 11:53
A járványhelyzet miatt az egyetemeken és a középiskolákban ismét online folytatódik az oktatás, az általános iskolák, óvodák, bölcsődék viszont folytatják a munkát normál rendben.