Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 23. szombat 11:09
Délelőtt tíz órakor kezdődött el az általános iskolások központi írásbeli felvételije a középiskolákban. Három miskolci gimnázium igazgatóját kérdeztük meg, miben más most az idei felvételi eljárásrend.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:27
Mindenki fontosnak tartja a kultúrát, s mikor nem járhat programokra, és így nem kaphat erőt a kultúrából, igazán csak akkor érzi hiányát. Néhány miskolci diák véleménye azonban, hogy a kultúrát magunkhoz vehetjük még most, a pandémia idején is.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:23
Vannak hagyományos ünnepeink, amiket szinte csak az oktatási intézményekben tartanak meg a diákoknak. Hogyan lehet megemlékezni idén, a pandémia idején a magyar kultúra napjáról, vagyis Kölcsey Himnuszának keletkezéséről.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 20. szerda 09:08
Egy hónapig tart még a felvételi időszak a középiskolákban, február 19-ig kell eldönteni a nyolcadikosoknak, hol szeretnének továbbtanulni. 
On
Forrás
police.hu
Utoljára módosítva
2021. január 16. szombat 12:37
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyik iskolaőre egy sajókazai iskolában balesetet szenvedett kisfiú ellátásában nyújtott ismét segítséget.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. január 15. péntek 15:35
A Színház- és Filmművészeti Egyetem történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként februártól új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte az intézmény pénteken.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 13. szerda 08:38
Múlt héten indított egy érettségi előtt álló lány aláírásgyűjtést, hogy ne kelljen vizsgákat tenniük, hanem év közben megszerzett jegyeik alapján értékeljék őket. Arra hivatkozott, hogy az online oktatás nehezíti az érettségire való felkészülést. Miskolciakat kérdeztünk meg a témáról.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 09. szombat 17:35
A kérvényt már több mint 21 ezren írták alá.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. január 07. csütörtök 14:10
Erről a kormány csak pénteken dönthet, a középiskoláktól viszont azt kérik, hogy arra készüljenek: január 11-e után is marad a tantermen kívüli digitális munkarend.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. december 31. csütörtök 09:02
Oktatási tevékenységükhöz a fővárosban és vidéki városokban is patinás épületeket újítanak fel, ezek egyike a miskolci Avas Szálló - írja a Mathias Corvinus Collegium főigazgatójával készült interjújában a Magyar Nemzet.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!