Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 15. kedd 17:03
Már a bölcsődések is érzik azt a bizsergető érzést, amit a szerelem okoz az emberben, a kamaszokat pedig a hormonváltozások miatt foglalkoztatja, de akár idős korban is eshetünk szerelembe. A sok-sok generációt felölelő téma most a Legyen eszed, hogy eszed legyen programban mozgatta meg az iskolásokat.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 14. hétfő 12:50
Október 16-án tartják az Élelmezési Világnapot. A Miskolci Egyetem a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének szakmai támogatásával csatlakozik a nemzetközi, csaknem 150 országban működő mozgalomhoz, amely kampányával a szegénység és az éhezés problémájára kívánja felhívni a figyelmet.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 17:06
A fiatalok 25 százaléka már legalább egyszer átélt internetes bántalmazást – ez hívta életre a Digitális Immunerősítő Programot, ami arra figyelmezteti a diákokat, hogy a rengeteg lehetőség mellett legalább ugyanannyi veszélyt is rejt a világháló. Idén országjáró roadshow indult, ami most Miskolcra is megérkezett.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 16:14
Az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjét tartották meg a Volán pályán, amire idén rekord számú középiskola nevezett be. A nyertes a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium lett. Második helyezést a miskolci Avasi Gimnázium csapata ért el, harmadik pedig az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 1-es csapata lett.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 11:22
A Miskolci Herman Ottó Gimnázium szerepel a legjobban a legjobbiskola.hu portál összesítésében, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézmények közül. A magyar középiskolákat értékelő listában a Herman 8 évfolyamos gimnáziumi képzése az 52. helyet foglalja el, a jezsuita gimnázium pedig az 58. helyen áll.
Forrás
minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2019. október 05. szombat 23:22
Öt új bemutatót tervez ebben az évadban a Csodamalom Bábszínház és a régi kedvenceket is műsorra tűzik. A legújabb mesét, a Brémai muzsikusokat főként iskolás gyerekeknek ajánlják.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 07. hétfő 11:47
Idén háromnapos rendezvénnyel ünnepli az állatok világnapját a miskolci állatkert. A programsorozat egy tanulmányi versennyel kezdődött. Mintegy hetven diák jelentkezett, akik ötfős csapatokban mérték össze tudásukat. Az ünnep célja, hogy az ember és az állat közötti köteléket erősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 02. szerda 15:52
Ötödik alkalommal szervezték meg a Mi a pálya? elnevezésű pályaválasztási fesztivált. A Miskolci Egyetem Körcsarnokába mintegy 1500 általános és középiskolás látogatott el. A Miskolci Szakképzési Centrum intézményei, egyetemi karok, cégek idén is bebizonyították, hogy érdemes a műszaki pályát választani.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 30. hétfő 14:09
Csaknem 100 millió forintból új tanműhelyet adtak át hétfőn délelőtt, valamint ezzel egy időben együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Szakképzési Centrum és az ÉMÁSZ. Ezzel újabb jelentős lépést tettek a szakember-utánpótlásra és a szakképzés megújítására.
Forrás
Miskolc Tv / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 28. szombat 16:31
Fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várta a Miskolci Egyetem mindazokat, akik a tudomány világába szerettek volna bepillantani, és érdekes, közérthető módon szerezni új ismereteket és élményeket. Minden évben várja a kutatók éjszakája a szórakozva tanulni vágyókat.

Programok

-
Művészetek Háza