Ugrás a tartalomra

Oktatás

Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. április 02. csütörtök 13:00
Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította a tanévet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. A szaktárca a rémhír terjesztőivel szemben nyomozás megindítását kezdeményezte.
Forrás
Horváth Szabolcs
Utoljára módosítva
2020. április 01. szerda 10:59
Hogyan lehet hasznosan eltölteni a kényszerűségből otthon töltött időt a járvány idején? Ehhez adunk most tippeket.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 16:39
A vonatkozó jogszabályok szerint minden gyermek, aki az adott év augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától – ez idén szeptember 1. - köteles legalább napi négy órát óvodába járni. A koronavírus-veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozások során azt javasolják, hogy a szülők az óvodákkal egyeztetve a következőképpen járjanak el:
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 16:08
Sikeresen működik a távoktatás a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjában - tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Madzinné Ortó Ildikó miskolci régióvezető.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 10:23
Az M5 YouTube-csatornáján hat tantárgy mintegy 360 videója témákra bontva elérhető, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és tanulóknak az érettségire való felkészülésben - közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 25. szerda 14:21
A Kormány március 16-ától elrendelte az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást, melynek első heti eredményeiről levélben tájékoztatta a szülőket Maruzsa Zoltán. A szülőknek köszönte meg először a köznevelésért felelős államtitkár a helytállást, hogy ebben a nagy kihívást jelentő helyzetben támogatásukkal segítik a gyermeket, hogy iskolai feladataikra, a tanulásra tudjanak koncentrálni.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 24. kedd 10:08
A koronavírus okozta veszélyhelyzet következében egy hete vezették be új diákok jelenlétét nem igénylő digitális munkarendet. A rendkívüli helyzet, rövid idő alatt rendkívüli megoldásokat és kezdeményezéseket eredményezett annak érdekében, hogy a 2019/2020-as tanévet megkezdett tanulók az évet sikeresen be tudják fejezni és az érettségi előtt állók eredményes érettségi vizsgát tudjanak tenni, esélyt kapva ezzel a felsőfokú tanulmányaik megkezdésére.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 24. kedd 08:20
Hétfőn indult a Miskolc Televízió #érettségi című oktatási műsora. A kezdeményezést a miskolci városvezetés is támogatja. A határozatlan idejű iskolabezárások teremtették az új helyzetet, amihez a diákoknak, a szülőknek és a tanároknak is alkalmazkodniuk kell. Az érettségizőket felkészítő műsorunkban magyart, matematikát, és történelmet tanítanak kiváló miskolci középiskolai oktatók.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 21. szombat 16:14
Távkorrepetálást indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a karitatív szervezet munkatársai a tanulásban segítségre szoruló gyermekeket kötik össze a segítségüket felajánló fiatalokkal. A jelentkezőket zárt videókapcsolaton kötik össze.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. március 21. szombat 11:28
A Nemzeti Filmintézet (NFI) összesen 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilm ingyenes online hozzáférésének biztosításával járul hozzá a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatáshoz és az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!