Ugrás a tartalomra

Oktatás

Utoljára módosítva
2019. április 24. szerda 16:48
Ma már egyre többen tudják, hogy karrierlehetőséget és piacképes szaktudást is biztosít a duális képzés. A Műszaki Anyagtudományi Kar az elsők között indította el, ma már minden második hallgatójuk részt vesz benne. Szeptembertől pedig már vegyészmérnöki duális alapszakot is kínálnak.
Utoljára módosítva
2019. április 17. szerda 14:01
A felsőoktatásba jelentkezők szerdától elérhetik az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az e-felvételi rendszerében – közölte az Oktatási Hivatal.
Utoljára módosítva
2019. április 16. kedd 19:54
Sátoraljaújhelyen volt a Kerékpáros Iskolai Kupa (KIK) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei döntője.
Utoljára módosítva
2019. április 15. hétfő 17:37
Föld napi rendezvényt tartottak hétfőn az Avastetői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézmény igazgatója szerint fontos, hogy az Avas tetején élő lakótelepi gyerekeket megismertessék a természettel.
Utoljára módosítva
2019. április 13. szombat 16:02
A József Úti Óvoda Brunszvik Teréz Tagóvodája névadóját ünnepelte, mint minden évben a hagyományoknak megfelelően. A fellépők között korábban ide járó gyermekek is voltak a mostani ovisokon kívül.
Utoljára módosítva
2019. április 13. szombat 14:03
A Miskolci Szakképzési Centrum az idei Szakmák éjszakáján 15 tagintézményében várta az érdeklődő fiatalokat, szülőket, tanárokat. Az esemény legfőbb célja a különböző szakmák bemutatása, népszerűsítése és a szakmunka presztízsének növelése volt. A résztvevők élményalapon ismerkedhettek meg a szakmákkal és a képzéseket folytató intézményekkel.
Utoljára módosítva
2019. április 16. kedd 15:34
Kitárultak a MIHŐ Kft. kapui pénteken, a biomassza fűtőművet és a távfelügyeleti rendszert is bárki megnézhette a távhőszolgáltatás napján. A MIHŐ idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A környezetbarát és országosan is elismert miskolci távfűtés ma már több mint 31 ezer háztartásba és ezer intézményhez jut el. Idén pedig a Miskolci Nemzeti Színház is távhőre csatlakozik.
Utoljára módosítva
2019. április 12. péntek 15:29
Gyenes Mirella, a Miskolci Egyetem hallgatója, a MEAFC ügyvezető elnökhelyettese Halassy Olivér Hallgatói Díjat kapott.
Utoljára módosítva
2019. április 10. szerda 15:32
Huszonötödik alkalommal adott otthont a régió legnagyobb állásbörzéjének a Miskolci Egyetem. A campusra ezúttal több mint hatvan kiállító érkezett. Az álláslehetőségek mellett szakmai gyakorlati helyeket is kínáltak a börzén, de az állásinterjúk sikeréhez is adtak ötleteket.
Utoljára módosítva
2019. április 09. kedd 15:12
Véget nem érő tapsviharok, büszkeségtől kicsorduló könnycseppek, közös nevetések, boldog gyerekek, szülők, nagyszülők és pedagógusok – gálát tartott a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium.

Programok

-
Miskolci Nemzeti Színház
-
Művészetek Háza
-
II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
-