Ugrás a tartalomra

Elszálltak a gyümölcsárak

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 07. péntek 15:36
Már nemcsak a zöldséget, de a gyümölcsöt is aranyárban mérik a piacokon. A sárgabarack ára az egekben van, de a nektarinért és más gyümölcsfajtáért is mélyen a pénztárcába kell nyúlni. Az egész Európát érintő tavaszi fagyok miatt néhol csak a termés harmadát tudták leszüretelni- emiatt emelkedtek az árak, amelyek úgy tűnik maradnak is.

A magyar barack kilónkénti ára a 850 forintot is eléri, de a dinnye, szilva, alma ára is mind meghaladja a tavalyit. A választék bőséges, de az árak is az egekben vannak a Búza téri piacon. A vásárlók így alaposan meggondolják, miből mennyit vásárolhatnak, és azt is, hogy hol. Ugyanis stand és stand között is vannak különbségek.

Az egész Európát érintő tavaszi fagyok miatt néhol csak a termés harmadát tudták leszüretelni. A csökkenő kínálat pedig jelentős áremelkedést hozott. Nem csak a sárgadinnye ára ilyen borsos a piacon, a kereskedő szerint az áremelkedés minden gyümölcsre érvényes.

A magyar dinnye jelenleg drágább, mint a külföldi, de a vásárlók ettől függetlenül általában ragaszkodnak a hazai termékhez.

Jó hír, hogy például a sárgabarack már akár 450 forintért is elérhető, de az ősziért egyes helyeken csaknem 600 forintot kérnek. A maguk ezer és kétezer forintos árukkal jelenleg az áfonya és a fekete ribizli a két csúcstartó. Az árak a kereskedők szerint nem változnak jelentősen ezen a nyáron.

 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!