Ugrás a tartalomra

Folyamatos a kóbor ebek befogása Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 09. szerda 16:24
A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett Miskolci Állategészségügyi telep munkatársai folyamatosan dolgoznak a kóbor állatok befogásán. Heti rendszerességgel, útvonalterv alapján járják be a várost, kifejezetten fókuszálva a kóbor állatok által gyakran látogatott területekre.

A területbejárásokat a Rendészet munkatársaival közösen látják el, amennyiben szükséges, bevonják az illetékes hatóságot is. Az útvonalterv összeállításánál figyelembe veszik az elmúlt időszakban beérkezett lakossági bejelentéseket, észrevételeket, valamint a gócpontnak ítélt városrészeket.
A napokban Tetemvár, Bábonyibérc és Forrásvölgy területekről tíz ebet fogtak be. Az állategészségőrök a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársaival közösen ellenőrizték és felhívták a területen élők figyelmét a felelős állattartásra, kötelező védőoltás, chip behelyezés fontosságára és ezek elmulasztásának következményeire.
Szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény alapján, aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja a szabálysértést követ el. 
Kóbor ebek befogásaival kapcsolatban bejelentéseiket online módon az varosgazda@varosgazda.hu email címen tehetik meg, munkatársaik pedig a +36 (46) 345-103-as telefonszámon fogadják hívásaikat ügyfélfogadási időben.

Örökbefogadás
A befogott kóbor állatot tizennégy napig kizárólag jogszerűen igazolható, eredeti tulajdonosa viheti haza az állategészségügyi telepről. A két hetes megfigyelési idő leteltével, mikrochippel és a szükséges védőoltásokkal, valamint külső-, belső élősködők elleni kezelésekkel már új tulajdonos is örökbe fogadhatja.
A Miskolci Állategészségügyi telepen az állatok megtekintésére és örökbefogadására az online felületükön (http://varosgazda.hu/huseges_gazdat_keresunk) történő kiválasztást követően kerülhet sor, maximum három fő részvételével, kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően.


Elérhetőség (munkanapokon 7:30-15:30 óra között):
3527 Miskolc, Fonoda u. 16.
+36 (46) 345-103
varosgazda@varosgazda.hu
 
 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok