Ugrás a tartalomra

Grizzly medve ölt meg egy sátrában alvó turistát Kanadában

MTI
Utoljára módosítva
2019. augusztus 22. csütörtök 19:16
Sátrukban alvó turistákra támadt egy grizzly medve a kanadai Északnyugati területek egyik elhagyatott vidékén, egyiküket a nyakánál és vállánál megragadva az erdőbe vonszolta – mondta el az áldozat társa a Le Parisienne napilapnak.

A kanadai rendőrség az AFP francia hírügynökségnek megerősítette, hogy a férfit holtan találták meg. A hatóság nem adott tájékoztatást az áldozat kilétéről, mivel az orvos szakértői vizsgálat még nem ért véget.

A bretagne-i szimfonikus zenekar szóvivője a Facebookon kedden bejelentette, hogy a zenekar tagja az áldozat. Julien Gauthier, a 44 éves francia-kanadai áldozat zeneszerző és a zenekar hangmérnöke volt, egy zenei projektjéhez gyűjtött hangokat a vadonban.

A baleset akkor történt, amikor a pár a Mackenzie-folyó partján sátorozott. A megtámadott férfi társa értesített egy evezőscsoportot, akik segélyhívást adtak le.

A rendőrség helikopterrel mentette ki a csoportot a területről, majd a férfi keresésére indult. Maradványait péntek délután találták meg.

A pár, Gauthier és biológus barátnője a Mackenzie-folyón eveztek Fort Providence-ből Inuvikba. A nagyjából 1500 kilométeres, egyhónapos túrára egy online adományozó portálon gyűjtöttek pénzt.

„Nagy izgalommal készült a túrára. Végül az életével fizetett érte” – mondta a nő a napilapnak. 

A helyi hatóság becslései alapján 4-5 ezer grizzly – a barna medve Észak-Amerikában honos alfaja, más néven szürke medve – él Kanada Északnyugati területein.

Tavaly három ember halt meg medvetámadásban Kanadában: egy eszkimó vadászt augusztusban jegesmedve ölt meg a Hudson-öbölben, novemberben a Yukon területen grizzly támadt egy nőre és tíz hónapos babájára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!