Ugrás a tartalomra

Miskolc: Közösen a munkahelyteremtésért

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 07. hétfő 10:43
Miskolc a Te helyed! – Ezzel a szlogennel mutatta be Miskolcot a HVG állásbörzén a Miskolci Foglalkoztatási Paktum, egy lendületes, fiatalos, élettel teli városképet vázolva az érdeklődőknek. Miskolc az a hely, ahol több mint 20 nagyfoglalkoztató ezernél is több nyitott pozícióval várja a fiatalokat. Az a hely, ahol mindenki megtalálhatja a számára legvonzóbb kínálatot nemcsak a karrierlehetőségek, hanem a lakhatás, oktatás, közlekedés, kultúra, turizmus, szociális ellátás területén is, hiszen mára a város a térség ipari és kereskedelmi beruházások kiemelten kedvelt színhelye, ahol a gépipar, a vegyipar, a szolgáltatóipar, a kereskedelem és az idegenforgalom egyaránt fontos gazdasági ágazatok.

A Foglalkoztatási Paktumiroda fontosnak tartja az együttműködést az oktatási intézményekkel. Nem véletlen, hogy a Miskolci Egyetem Mentorius Tudás- és Képzőközpontja is bemutatkozott az állásbörzén, amely a vállalatok igényeihez igazodva több tucat műszaki és üzleti témájú képzést kínál a leendő vagy meglévő munkavállalóknak.

A Paktum kiemelt partnerei a város munkaadói: az október 2-3-án Budapesten megrendezett HVG Állásbörzén a Miskolc Holding Zrt. mellett társkiállítóként volt jelen az Eastjob Személyzeti Tanácsadó Bt., a Smartjobs Kft., valamint a Nestlé Hungária Kft. is.

A rendezvényen Pfliegler Péter alpolgármester elmondta: a miskolci városvezetés 2010-től komplex városfejlesztéssel, vonzó, nagyvárosi kínálat kialakításával csábította a településre a munkahelyeket teremtő vállalkozásokat. Emellett kiemelkedő fontosságú, hogy a „zöld” és „okos város” elvek mentén a településből egy szerethető, vonzó, élhető, a fiatalok által kedvelt város váljon. 

Szélyes Domokos gazdaságfejlesztésért és ingatlangazdálkodásért felelős polgármesteri biztos egy átfogó foglalkoztatási programot vázolt fel, amelynek célja, hogy 5 év alatt 2 000 embert vonjanak be a munka világába. Ezzel párhuzamosan, miskolci nagyfoglalkoztatók javaslatára egy olyan munkacsoport létrehozása zajlik, amelynek célja, hogy a korábban Miskolcot elhagyó munkavállalókat visszacsábítsa a városba egy tudatos stratégia mentén. 

Sallai László oktatásért és köznevelésért felelős polgármesteri biztos kiemelte a város magas színvonalú oktatási rendszerét: „Miskolc 10 éven belül egy valódi 4.0-ás város lesz, a jövő városa, ipari, turisztikai, kutatás-fejlesztési és oktatási centrum. Egy olyan gazdasági központ, amely már most kiemelkedő teljesítményt mutat, amelyik képes önerejéből előteremteni azokat a forrásokat, amelyekből aztán saját magát fejleszti, modernizálja.”

A miskolci standon megfordult nagyszámú érdeklődő igazolta az előzetes várakozásokat: a megyeszékhely álláskínálata már nemcsak a helyi és az agglomeráció lakossága számára vonzó, hanem a Miskolcról korábban elszármazott fiatalok, munkavállalók számára is. A városvezetés és a Foglalkoztatási Paktum célja, hogy az érdeklődő fiatalok egyre többen vegyék fontolóra, hogy Miskolcon kezdjék el vagy folytassák karrierjüket.

Projekt megnevezése: TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001 számú „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!