Ugrás a tartalomra

Ötödik ezüstérmét nyerte az Aluinvent DVTK a kosárlabda NB I. A-csoportban

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. május 03. péntek 09:00
A klubtörténet ötödik ezüstérmét nyerte a csapat. A DVTK alaposan túlszárnyalta az előzetes célkitűzést, és jövőre az Euroligában játszhat. A harmadik mérkőzésen két harmadot is behúztak Cziczás László tanítványai, de ezzel együtt magabiztosan és megérdemelten nyert a Sopron.
Forrás: dvtk.eu

Az egyik csapat három győzeleméig tartó bajnoki döntőben 2-0-ra vezettek az Euroliga négyes döntőjéig jutó soproniak, és ismét hazai pályán játszottak.

Az Aluinvent DVTK az előző mérkőzéssel megegyező módon a Medgyessy Dóra, Shatori Walker-Kimbrough, Aija Putniņa, Maja Škorić, Chanel Mokango ötössel kezdett, és a soproniak sem változtattak a kezdőcsapaton.

A DVTK a bajnoki döntő mindhárom mérkőzésén nagyot küzdött, azonban kijött a nagyobb tudás és az Euroligás rutin. A Sopron annyira kiemelkedett a mezőnyből, hogy a teljes idény alatt egyszer sem szenvedett vereséget.

Az Aluinvent DVTK messze túlteljesítette az idény előtti célkitűzést, ami a legjobb négy csapat közé kerülést jelentette volna, ehelyett egészen a bajnoki döntőig jutott. Az ezüstérem azt jelenti, hogy jövőre az Euroligában indulhat a DVTK, csak az kérdéses, hogy selejtezőt kell játszani, vagy egyből a csoportkörbe kerül.

A Sopron Basket 13., zsinórban ötödik bajnoki aranyérmét nyerte, míg az Aluinvent DVTK (és elődei) az 5. ezüstérmet gyűjtötte be a 1991/1992, 1993/1994, 1995/1996, 2014/2015 évi bajnokság után.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, döntő, 3. mérkőzés

Sopron Basket - Aluinvent DVTK 67-53 (22-7, 9-15, 24-11, 12-20) Részletes beszámoló itt olvasható.

Edzői értékelés

Roberto Íñiguez: – Ennél jobb eredményt nem lehet elérni, hiszen az összes bajnoki mérkőzést megnyertük, magasba emelhettük a Magyar Kupát, és bejutottunk az Euroliga négyes döntőjébe. A csapat

nagyon összeérett, az összes eddigi csapatom közül itt működött a legjobban a kémia a játékosok között. Nélkülem is sikeresek lehettek volna, nekem viszont szükségem volt rájuk, hogy kupákat nyerjek.

Cziczás László: – Az ezüstérmet a feleségemnek és a kislányomnak ajánlom, nélkülük nem tudtam volna elérni ezt a sikert. Mert kétségtelenül óriási sikert értünk el a döntőbe jutással, büszke vagyok a csapatomra, megérdemelten szereztünk ezüstérmet. Nagyon boldogok vagyunk, kihoztuk a maximumot ebből az idényből. Gratulálok a Sopronnak a bajnoki címhez!

A bajnoki döntő menetrendje

1. mérkőzés

2019. április 26., péntek (Sopron, Novomatic Aréna)

20.15 Sopron - Aluinvent DVTK 74-60

2.mérkőzés

2019. április 29., hétfő (Miskolc, Generali Aréna)

18:30 Aluinvent DVTK - Sopron 45-62

3. mérkőzés

2019. május 2., csütörtök (Sopron, Novomatic Aréna)

18.00 Sopron - Aluinvent DVTK 67-53

További hírek

Olvasnivaló