Ugrás a tartalomra

Saját tervezésű sulitáskával kezdhette a tanévet egy miskolci fiú

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 02. hétfő 11:47
A miskolci 9 és féléves Balázs nyerte azt a kisiskolások számára meghirdetett „Légy kreatív és álmodj magadnak egyedi sulitáskát!” című pályázatot, amelynek keretében hat és tizenegy év közötti gyerekek a számukra tökéletes iskolatáskáról készíthettek tervet.
Fotók: Végh Csaba

A július 5-én megtartott sorsoláson nyertes pályázó jutalma maga az általa megálmodott iskolatáska, amelyet az áruházlánc franciaországi központjában készítettek el és ünnepélyes keretek között ma adták át a nyertesnek, a 9 és féléves miskolci Balázsnak az Auchan József Attila úti áruházában.

Török Balázs egy rozmárba pakolhatta be hétfőn reggel a füzeteit. A miskolci fiú egy országos bevásárlóközpont-lánc pályázatán nyert papírra vetett elképzelésével.

„Eredetileg kutyában gondolkodtam, de a hosszúkás orrát nagyon nehezen tudtam megrajzolni. Ekkor jutott eszembe, hogy a rozmárnak nyomott orra van, így készült el az iskolatáskám. Szeretem is, meg jól is néz ki.” – nyilatkozta Török Balázs a Miskolc Televíziónak.

A miskolci fiú családja vásárlás során talált rá a pályázatra. Balázs még nem döntötte el, hogy felnőttként tervező lesz-e, de tetszik neki a saját táska, ezért egy lehetséges opció számára a designer munka. Az Auchan országos pályázatában mind a 19 magyar áruház vett részt. Nagyon sok gyerek ragadott papírt és ceruzát.

Pálházy-Horváth Krisztina, az Auchan Miskolc humánerőforrás-vezetője úgy nyilatkozott: az áruházaikban leadott rajzpályázatokat továbbították a központba, Budaörsre, ahonnan Franciaországba kerültek ki, ahol megszületett a döntés.

Az Auchan által meghirdetett pályázatra 6-11 éves gyerekek rajzait várták a tökéletes iskolatáskáról, nevezni június 12. és június 30. között lehetett bármelyik Auchan áruházban a rajz leadásával. A pályázatra mintegy száz rajz érkezett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!