Ugrás a tartalomra

Miskolci sikerek a Dining Guide Gálán

Létrehozva
A miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat vehették át, Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége az Év Szervizembere lett, a Desszertem pedig a TOP10 vidéki vidéki cukrászda listáján az előkelő 4. helyen szerepel.
Kép
Fotó: index.hu

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A TOP10+2 ranglistára idén, a Dining Guide történetében először, három vidéki étterem is felkerült, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány.

Az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina vezette fine dining étterem, a Stand kapta az Audi-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán. A Szulló Szabina-Széll Tamás séfpáros, valamint Csahók Ibolya és Hamvas Zoltán étterme 2018 óta működik, azóta minden évben megválasztják az év éttermének, sőt nyitása után néhány hónappal már Michelin-csillagot is kapott.

A legjobbaknak választották a Stand Étterem után: a Pasztell, a Platán Gourmet, a Rumour, a Salt Budapest, a Textúra, az Arany Kaviár, az Essencia Restaurant, a Laurel Budapest, a Stand 25 Bisztró, a Bisztró42 és az Anyukám Mondta Étterem.

Kép
Fotó: diningguide.hu

Az Év Vidéki Étterme díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.
    
Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett, a Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át.

Kép
Fotó: diningguide.hu

Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta. Ezen a listán a negyedik helyen a miskolci Desszertem végzett, erről az étterem a Facebook-oldalán számolt be.
    
A top tízes ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve segíti az Étteremkalauz munkáját.
    
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban.

Ez is érdekelhet

Kedvcsináló nyílt napon mutatta be FIT Programját az MCC
MiskolcOktatásTudomány
A programra pénteken a most negyedik évfolyamos általános iskolás kisdiákokat és szüleiket várták a miskolci Mathias Corvinus Collegium (MCC) székházába.
Képgaléria
Baptista Általános Iskola gálaműsora
Láss csodát! című kiállításukkal és műsorukkal mutatkoztak be a tehetséges iskolások
MiskolcOktatásKultúra
A Miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda június 13-án rendezte meg a kiállítással egybekötött gálaműsorát, amelynek a Miskolci Egyetem adott otthont.
Képgaléria
Ismét közlekedik az Ikarus 280-as veterán autóbusz
Ismét nosztalgiázhattunk az Ikarus 280-ason
MiskolcSzabadidő
A körlámpás csuklós buszból ma már csak ez az egy, ráadásul eredetileg a fővárosban szolgált busz maradt Miskolcon, de volt idő mikor ez a típus gyakorlatilag meghatározta a helyi utcák képét is.
Facsemete hívja fel a figyelmet a véradás fontosságára
MiskolcEgészség
A Szent Anna téren elültetett vérszilvafa a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésének részeként került Miskolcra.