Ugrás a tartalomra

Kulcsfontosságú stratégiai dokumentumok készülnek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 07. csütörtök 19:35
Fotó: Osztie Tibor

Miskolc önkormányzata 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc Megyei Jogú Város fenntartható városfejlesztési stratégiáinak elkészítése” elnevezésű projekt megvalósítására - közölte a városháza.

A cél a város stratégiai jellegű dokumentumainak elkészítése, amelyek meghatározzák a Miskolc jövőképét, illetve megfogalmazzák azokat az irányvonalakat és fókuszpontokat, amelyek a városfejlesztés szempontjából prioritást élveznek - írják.

A fentieken túl a projekt részeként olyan stratégiai dokumentumok, tanulmányok kidolgozását, felülvizsgálatát tervezzük, melyek elősegítik a hosszútávú célok elérését. Ilyen többek között a fenntartható városi mobilitási terv (SUMP), mely összhangban a város környezeti fenntarthatóságot szolgáló céljaival megalapozza a jövőbeli közlekedési célú beavatkozásokat. A Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv (SECAP) felülvizsgálata, adatokkal való aktualizálása is megtörténik annak érdekében, hogy elősegítse további energetikai célú beavatkozások megvalósítását és összehangolja a különböző szakterületek energiafelhasználási igényeit - tudatja a városháza.

Fotó: Osztie Tibor

A közlemény szerint két további olyan dokumentum is elkészül (városi zöld finanszírozási keretrendszer és digitális akcióterv), amelyek a zöld átállás és digitalizáció témakörében részletesen bemutatják azokat a konkrét lépéseket, amelyeket a város a helyi társadalom bevonásával végrehajt.

Miskolc önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy az elkövetkező években

olyan beruházások valósuljanak meg a városban, amelyek a helyi igényekre és szükségletekre reagálnak, valós problémákat orvosolnak és az itt élők támogatásával rendelkeznek.

Ezt szem előtt tartva történnek mindazon partnerségi egyeztetések, hálózatépítési folyamatok, melyek szükségesek a városfejlesztés céljainak, tervezett projektjeinek megvitatásához, illetve az elfogadásához.

A projektről bővebb információt ITT olvashatnak.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!