Ugrás a tartalomra

Megújult a miskolci mentőállomás skill laborja

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. április 05. szerda 16:58
A munkák másfélmillió forintba kerültek, a felújítást a S.E.G.A. Hungary Kft. támogatta.

A skill labor a helyszíne a mentőszolgálat gyakorlati oktatásainak. Fotó: Mocsári László

A S.E.G.A. Hungary Kft. adományának köszönhetően újulhatott meg teljesen az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) miskolci telephelyének skill laborja. A létesítményt szerdán délután a sajtó nyilvánossága előtt adta át a mentőszolgálatnak Vér Szilveszter, a cég gazdasági gyárigazgatója és Dobos Péter műszaki gyárigazgató.

Vér Szilveszter elmondta, a S.E.G.A. Hungary Kft. már a kezdetektől, hosszú évek óta támogatja Miskolcot és a régiót, helyi szervezeteket, oktatási, egészségügyi és karitatív intézményeket és szervezeteket, köztük a miskolci mentőállomást is.

- Mi, mint termelő vállalat sajnos sok esetben találkozunk olyan szituációkkal, amikor a mentők segítségére szorulnak a kollégáink, ezért mi régóta úgy éreztük, hogy fontos, és első helyen támogatandó a miskolci mentőállomás működése. Bár az elmúlt év minden gazdálkodó szervezetnek, így a S.E.G.A. Hungarynak is nehezebb volt, mint ahogyan az előzőleg kalkulálta, a fentiek miatt mégis kiemelt helyen kezeltük ezt a nemes ügyet – mondta.

Vér Szilveszter, Dobos Péter (balra), Kádár Balázs és László Zsóka kuratóriumi elnök (jobbra). Fotó: Mocsári László

A jelenlegi projektjük során a miskolci mentőállomás egy tantermének felújítását támogatták. A munkák során padlótól a mennyezetig korszerűsítették a skill labort, klímát szereltek be, új szekrényeket, padokat, székeket vásároltak és új eszközöket is beszereztek – sorolta Kádár Balázs, az OMSZ regionális igazgatója. Ezt a munkát támogatta mintegy másfél millió forinttal a S.E.G.A Hungary KFt.

- Az OMSZ napi tevékenységében a mentés mellett rendkívül fontos az oktatás is annak érdekében, hogy saját bajtársi közösségében a szakmai színvonalat szinten tartsa, sőt fejlessze. Ez a labor pedig ennek a munkának a helyszíne, itt tudjuk azokat a gyakorlati készségeket fejleszteni, amiket bajtársaink a hétköznapok során, az utcán, mentés közben használnak – részletezte Kádár Balázs, aki hozzátette: a skill labor egyébként az úgynevezett „Hősképzés” keretein belül minden hónapban egyszer kinyílik a lakosság számára is. Ilyenkor az oktatók jellemzően kluboknak, csoportoknak, munkahelyi közösségeknek tanítják meg az elsősegélynyújtást, illetve az újraélesztés alapjait.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!