Ugrás a tartalomra

Mindig figyelj a belső hangra

Gallai Judit
Utoljára módosítva
2023. július 02. vasárnap 18:56
A nyár miről is szólna sok mindenkinek, mint a nyaralásról, a vízpartról és a szerelemről. A forró hónapok eltelte után azonban több fellángolás is kihunyhat, amikor a szürke hétköznapokba csöppenve döbbenünk rá, hogy a varázslatos csillagos égbolt alatt álarc is volt, nem csak romantika.
Fotó: Internet (illusztráció)

Amikor a párod, a szerelmed keresed, talán az utolsó utáni dolgok egyike, ami eszedbe jut – akibe belehabarodtál, valójában nem is az, akinek mutatja magát. Egyre többször hallom és tapasztalom, hogy sokan azért maradnak benne egy kapcsolatban, mert szükségük van valami olyan dologra, amit a partnerük tud nyújtani számukra, miközben a szerelem már rég elillant. Amikor azonban törődsz valakivel és mély érzéseket táplálsz iránta, előfordul, hogy nem látod a valóságot. 

Nem is akarod talán látni, hiszen vakon szeretnél bízni abban, hogy ez most biztosan örökre szól. Pedig való igaz, a belső iránytűnk azonnal jelez. Átsuhan egy különös érzés, hogy talán mégsem kellene ebbe az irányba mennünk, de azonnal el is hessegetjük és meg is magyarázzuk a döntésünk. Miért küzdesz mégis és adsz bele mindent? Miért lehet, hogy hosszú hónapok is eltelnek, és még mindig hiszel, hinni akarsz abban, hogy megváltoznak körülötted a dolgok? Hiszen vannak apró jelek, amelyek már a kezdetek kezdetekor segítségedre vannak abban, hogy felismerd, talán nem őt keresed. Melyek ezek?

Az első, talán legtisztább jelzés az, hogy minden róla szól. Szinte uralja a beszélgetést, alig jutsz szóhoz. Ha van egy kicsi esélyed megosztani vele valamit magadról, azonnal átforgatja és újra kezébe veszi az irányítást. Az is előfordulhat, hogy ilyenkor gyorsabban kezd beszélni, talán a hangját is emelni kezdi, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon. Azt is megfigyelhet már egészen korán, hogy csak akkor feltűnően kedves, amikor szüksége van valamire. Ellentmond, lekezelő, aztán hirtelen vált és ügyesen eléri, hogy segítsd, támogasd valamiben, ami számára rendkívül fontos. Amint megkapja, azonnal új fordulatot vesz a kapcsolat dinamikája. 

Ezen a hintán ülni nem csak veszélyes, de fárasztó is. Azt is megfigyelheted, ha ez fordítva történik, és neked van szükséged valamire, hirtelen halaszthatatlan dolga lesz. A szeretet számára nem egy érzés, bármikor szívességre vagy ajándékra cseréli. Ha információra, figyelemre, együttlétre vagy a kapcsolati tőkédre van szüksége, ott terem, és saját céljai elérésére használ téged. Amint megkapja, amit akar, már el is illan. A manipuláció lételeme, hiszen meg van győződve arról, hogy neki a dolgok járnak. Pontosan ezért sokszor csak akkor bukkan fel, amikor szüksége van valamire, ez azonban sosem tart huzamosabb ideig. Jön – megy, szinte ki-be sétál az életedben. Miért próbálsz meg neki hinni mégis? Egyszerű a válasz.

A kezdeti időszakban képes elhitetni veled, hogy fontos vagy, azt is, hogy megtaláltátok egymásban azt, amit kerestetek. Miért? Mert ő már akkor tisztában van azzal, szüksége van rád. Azt is tudja, hogy pontosan mire és mikor. Ő az a típus, aki nem sokat törődik az érzelmeiddel. Így amikor megpróbálnál határokat állítani, vagy valamilyen ötlettel állsz elő, gyorsan eltapossa szinte kegyetlen módszerekkel. Nincs oda azért, ha valami nem úgy alakul, ahogyan számára komfortos vagy épp elképzelte.
Fontos, hogy mindig figyelj a belső hangra, ami megszólít egy – egy döntés vagy helyzet előtt. A kapcsolatok nagy százalékban már az első pillanatokban eldőlnek. Tisztában vagyok azzal, hogy nehéz mindig komfortos döntést hozni, mégis abban hiszek, hogy amikor gondolkozunk, vigyük a szívünket is magunkkal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!