Ugrás a tartalomra

Miskolc az ígéretek földje, a be nem váltott fideszes ígéreteké

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. február 11. szombat 12:37
Teljesen mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki vezetésű volt a város, a fejlesztések, állami támogatások ide valahogy sosem érkeztek – mondta Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő szombati sajtótájékoztatóján.
Fotók: Juhász Ákos

A miskolci önkormányzat Velünk a Város frakciójának DK-s önkormányzati képviselője szerint, 2010 óta Miskolc mostohagyereke az országnak. A kormányzat tizenhárom év alatt, ha nagyritkán figyelmet is fordított a városra, akkor is csak elvett tőle. 
„Teljesen mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki vezetésű volt a város, a fejlesztések, állami támogatások ide valahogy sosem érkeztek, amivel a Miskolc és Debrecen közötti versenyt végérvényesnek látszóan eldöntötték Orbánék, az utóbbi javára. Miskolc az ígéretek földje lett, de sajnos nem úgy, ahogy képzeljük: a be nem váltott fideszes ígéreteké. A tizenhárom év alatt volt itt mindenféle ígéret; diósgyőri bevásárlóközpont, vízisportkomplexum a Csorba tóra, tram-train (helyközi vasút-villamos, a szerk.) Miskolcon át Kazincbarcikára és Tiszaújvárosba, Intermodális csomópont a Tiszai pályaudvarhoz, és sorolhatnám tovább” – részletezte a képviselő. 

Hozzátette: „De, amihez hozzányúltak, abból is csak a baj lett, elég csak a diósgyőri várra, vagy a turbó körforgalomra gondolnunk. A mai nap, és a helyszín is szimbolikus. Egy évvel ezelőtt a kampányban ezen a helyen ígérte meg Csöbör Katalin Gulyás Gergellyel közösen, hogy tavaly nyárra elkészülnek az Avason a földalatti hulladéktároló edények. Az egy dolog, hogy messze túl vagyunk már a tavalyi nyáron, valószínűleg már sokan el is feledkeztek róla, ám nem rég képviselőasszony hírt adott a beruházásról Facebook oldalán, amely szerint célegyenesbe érkeztek. A kampány során közérdekű adatigényléssel kiderítettem, hogy alapvetően szemléletformálásra lett ez az összeg megítélve, és a sajtóban megjelent állítások túlzóak. Ekkor annyival hárított a fideszes országgyűlési képviselőasszony, hogy valótlant állítok. Most ismét utána néztem a kérdésnek, és kiderült néhány érdekes tény, amit érdemesnek találok a közvélemény elé tárni, ha már az ötletgazda eddig hallgatott róla.”

Szilágyi Szabolcs a sajtó megjelent képviselőinek ezután ismertette a mindeddig meg nem valósult beruházás részleteit, amelyből kiderült, hogy az Avason összesen öt helyen létesülhetne ilyen hulladéktároló, ennyire futná a rendelkezésre álló pénzből. A beruházást emiatt „mintaprojektként” aposztrofálják, ám a képviselő úgy látja, ezzel nem bontották ki az igazság minden részletét. Ugyanis az öt helyszínből eddig csak hármat találtak a szakértők biztosan alkalmasnak. Két helyszínt továbbra is keresni kell, mert a földalatti közműhálózat, amely keresztbe-kasul behálózza a lakótelepet, nem teszi alkalmassá a területet arra, hogy ilyen föld alá helyezett hulladéktárolókat bárhol ki lehessen építeni.

„A tervekben leginkább - de nem kizárólagosan - a szelektív hulladékgyűjtő szigetek föld alá süllyesztéséről van szó, amelyek jellemzően olyan helyen vannak, ahol parkolóhelyet nem vesznek el, így Csöbör Katalin azon állítása sem érvényesül, hogy ezzel nagyon sok parkolóhelyet fognak felszabadítani. Ezzel valószínűleg tisztában lenne, ha úgy járná a választókerületét, ahogy erről a közmédiában szeret beszámolni” – szögezte le Szilágyi Szabolcs, aki a tájékoztatóját egy szimbolikus szalagátvágással zárta. 

Mint elmondta azért hozta el a narancsszínű szalagot és vágja át, mert ez egy jelkép, a fideszes politikusok valami különös oknál fogva rajonganak a szalagátvágásokért, Miskolcon még egy padkihelyezést is képesek voltak szalagátvágással ünnepelni. „Ezért én is hoztam erre a sajtótájékoztatóra egy narancssárga szalagot, amit a tavaly nyárra beígért földalatti hulladéktárolókról tartott sajtótájékoztató helyszínén én is átvágok. Ezzel szeretném felhívni a választókerületben élők figyelmét arra, hogy legközelebb, ha szavaznak, emlékezzenek erre a be nem váltott ígéretre is” – zárta figyelemfelhívó tájékoztatóját a Velünk a Város frakció DK-s önkormányzati képviselője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!