Ugrás a tartalomra

Tájékoztató óvodai beiratkozással kapcsolatban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 14. csütörtök 09:37
A miskolci önkormányzat fenntartásában működő Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (MIÓVI) székhelyintézményébe és tagóvodáiba a 2022/2023-as nevelési évre az óvodáskorú gyermekek beiratkozása április 26-27-28-án történik.

Azokat a gyerekeket kell ekkor beíratni, akik 2022. augusztus 31-éig betöltik legalább a 3. életévüket, és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek. A beiratkozással kapcsolatos információk és jelentkezési lap elérhető a MIÓVI székhelyintézményében (tel.: 533-400) és tagintézményeiben, valamint a miskolc.hu-n.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a 3. életévét betölti, a nevelési év kezdőnapjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. A szülő kérelme alapján annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, különös méltánylást érdemlő esetben, újabb kérelem alapján annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik életévét betölti, a kormány rendeletében kijelölt szerv felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete ezt indokolja.

A kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól felmentett, hároméves kort betöltött, valamint a harmadik életévét be nem töltött gyermek szülője a nevelési év közben kérheti felvételét az óvoda vezetőjénél, annak érdekében, hogy a gyermek részt vehessen az óvodai foglalkozásokon. Az óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni a hivatalt. A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett, az óvodával jogviszonyban álló gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét a jövőben külföldön teljesíti, előzetesen köteles értesíteni az óvodavezetőt.​

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!