Ugrás a tartalomra

10 év után ismét a megyei kórház szervezett fül-orr-gégészeti szakmai konferenciát

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 28. szombat 23:20
Idén már hatmilliárd forintból fejlesztett a Megyei Központi Kórház és nyolc új módszert vezetett be – egyiket a Fül-Orr-Gégészeti Osztályon –, amely az utóbbi néhány év alatt országos Fül-Orr-Gégészeti központtá vált. 10 év után ismét a Megyei Központi Kórház szervezhetett Fül-Orr-Gégészeti szakmai konferenciát, ahol a legújabb módszerekről is beszámoltak.

A fül-orr-gégészeti osztály idén beszerzett új eszközeivel rövidül az ápolási idő és egyre több 21. századi megoldást alkalmaznak. Az eszközök beszerzéséhez a Magyar Rákellenes Liga is hozzájárult. – Tavaly is volt egy jótékonysági koncert, amin közel 15 millió forintot sikerült összegyűjteni azért, hogy azon az osztály részére új eszközöket tudjunk vásárolni – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

Öt év alatt 1,8 milliárd forintnyi fejlesztés történt az osztályon. Idén újdonságokat is bevezettek, és csaknem 100 gégeműtétet hajtottak végre úgy, hogy a beteg beszédét is sikerült rehabilitálni.

Karosi Tamás osztályvezető főorvos kiemelte: elsősorban az onkológiai ellátás, gyermek fül-orr gégészeti ellátás, illetve a koponyaalapi sebészet terén volt rendkívül nagy előrelépés és fejlődés. – Úgy gondolom, hogy a tovább érkező új műszerek beszerzésével ez a szakmai fejlődés nem fog megállni.

- Biztos vagyok benne, hogy Miskolc jó házigazdája lesz ennek a konferenciának, mint ahogy abban is biztos vagyok, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztálya is kiváló házigazdája lesz, szűkebb értelemben is ennek a rendezvénynek – kezdte köszöntőjét Pliegler Péter alpolgármester. Szólt arról, hogy Karosi Tamás osztályvezető főorvos irányításával egy kiváló szakembergárda, korszerű szakmai tudással felvértezett, összetartó, jó csapat alkotja ezt az osztályt. - Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül ez az osztály - hangsúlyozta Pliegler Péter. Emellett szólt a város egészségügyi fejlsztéseiről is. - 2010 óta  - Kriza Ákos polgármestersége alatt – Miskolcon is jelentős fejlődésen ment keresztül az egészségügy. Példaként említette többek között az egészségügyi alap-, és szakellátás informatikai rendszereinek integrációját. Ennek segítségével a háziorvosok és a házigyermekorvosok is - a rendelőben használt szoftvert segítségével - be tudnak lépni a kórházak hálózatába, adatbázisába, így számos lelethez és információhoz egyszerűen és gyorsan hozzáférnek: meggyorsítva, segítve ezzel gyógyító tevékenységüket. Köszöntőjében beszélt az elmúlt évek városi beruházásairól is, amelyben az orvosi rendelőket újította meg Miskolc. Hozzátette: jövő év végéig a város valamennyi önkormányzati tulajdonban lévő orvosi rendelőjét felújítják: ez 59 felnőtt-, 30 gyermekorvosi , továbbá 41 védőnői körzetet érint. A beruházás összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot – mondta Pliegler Péter alpolgármester.

10 év után ismét a Megyei Központi Kórház szervezett Fül-Orr-Gégészeti szakmai konferenciát, ahol a legújabb módszerekről is szó esett. A főigazgató elmondta, idén hatmilliárd forintból fejlesztettek és szakmailag is aktívak voltak.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!