Ugrás a tartalomra

2,3 milliós gázszámlát kapott egy szegedi pizzéria, több miskolci vendéglátós is bezár

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2022. szeptember 01. csütörtök 16:37
A rezsiemelés miatt egyre több vendéglátós egyensúlyozik a fennmaradás szélén, vannak, akik már a fűtésszezon előtt lehúzzák a rolót.

„A gázszolgáltató egyoldalúan felmondta a szerződésünk. Az eddigi 250-300 ezer forintos gázszámlánk mostantól kb. 2 300 000 forint lesz” – írta a Facebookon a Pizza Monkey szegedi étterme. „Több mint hatvan kollégánkkal reméljük a legjobbakat. Kitartást Mindenkinek, nehéz időszak lesz! De Mi mindig Veletek voltunk, vagyunk és leszünk” – tették hozzá.

Egyre több kisvállalkozás jelenti be, hogy nem tud tovább működni a megugró energiárak miatt. A rezsicsökkentés ugyanis a vállalkozásokra, önkormányzatokra már egyáltalán nem érvényes, a lakosságra is csak részben. A fogyasztók a napokban kapják meg az első számlákat az új díjszabásról.  

Az energiaárak ugrásszerű emelkedése a miskolci vendéglátósokat is nehéz helyzetbe hozza. Csütörtökön a Happy Sushi facebook oldalán, egy szűkszavú bejegyzésben közölte, hogy bezárnak. 
"Kedves Vendégeink! A mai naptól zárva tartunk. Igen, amiatt. Öröm volt Veletek, köszönünk mindent!" - írták. 

A The Sweets Bar is csütörtökön jelentette be, hogy "téli álomra vonulnak". 
- Sajnálattal közöljük, hogy minket is elért a rezsiáremelés hulláma, így szeptember utolsó napjával mi is téli álomra vonulunk, mint a macik - olvasható a facebook oldalukon. A tájékoztató szerint a miskolci kávézó átmenetileg húzza csak le a rolót. Szeptember végéig még nyitva tartanak, de módosított nyitvatartással. 

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a megduplázódott élelmiszerárak, az infláció, munkaerőhiány és az elmaradó vendégkör miatt Miskolcon is egyre több vendéglátóhely volt kénytelen bezárni. Az utóbbi időben – a teljesség igénye nélkül – bezárt a Don Pepe, a Vendelin, a New-Orleans, az Ördögkonyha-Molinari Caffe&Pub és a Bersa Burger. Ezek közt voltak, akik bódéra váltották a beülős formát. A miskolci éttermek közül sokan racionalizálták az üzleteiket, mások a házhoz szállítást választották. Néhány hely azonban végleg kiszállt.

(A borítókép forrása a The Sweets Bar facebook oldala.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!