Ugrás a tartalomra

Ajándékkal érkezik Miskolcra a Bohemian Betyars

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 08. szombat 12:23
Készül az új lemez, erről hallhatunk majd egy-két számot – amolyan kísérleti jelleggel – a Miskolci Kocsonyafesztiválon.

A Bohemian Betyars világzenei együttes 2009-ben alakult meg, azóta nemcsak ország-, de világszerte belopták magukat a közönség szívébe energikus, mindenkit magával rántó zenéjükkel, koncertjeikkel. Igazi csavargók módjára járják körül a világot; léptek már fel Kínában, Japánban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is. A Miskolci Kocsonyafesztiválon február 14-én, pénteken este 11 órától hallhatja őket a közönség a Villanyrendőr színpadnál. Fehér Gábor basszusgitárossal beszélgettünk (részlet, a teljes interjú a fesztiválfellépés napján olvasható majd a minap.hu-n!)

minap.hu: Egy immár 10. életévét betöltött zenekar érkezik Miskolcra. Milyen érzés lesz újra itthon zenélni, hazai közönség előtt?

Fehér Gábor (F. G.): Nagyon várjuk a koncertet, már csak azért is, mert rég kaptunk meghívást erre a fesztiválra. Boldogok voltunk, hogy újra jöhetünk, szóval izgatottan várjuk a február közepét.

minap.hu: És milyen zenekart köszönthetünk újra, ezúttal a Villanyrendőr Színpadon? Hogyan telt el az elmúlt 10 év, miben változtatok?

F. G.: Nyilván rengeteg dolog történt a zenekarral, a fél világot bejártuk közben, nagyon sok mindent láttunk, hallottunk. A legfőbb változás talán az, hogy mostanra megvan a saját hangzásunk, a saját stílusunk; levetkőztük, hogy erre vagy arra a zenekarra hasonlítunk. Aztán sokkal profibbak vagyunk mi magunk is, és egy teljes stáb dolgozik most már mellettünk. Összességében azt mondhatom, hogy egy abszolút összeszedettebb produkció érkezik Miskolcra, mint amilyet a kezdetekkor hallhattak.

minap.hu: Milyen setlisttel készültök, mit hallhat majd tőletek a közönség a Miskolci Kocsonyafesztiválon?

F. G.: Izgalmas lesz, azt már most elárulhatom. Nagyobb koncerteken egy perkással szoktunk kiegészülni, Sárkány Bercivel. Ő fog besegíteni a dobszekcióba, mindenképpen színesebb lesz a hangzás. Aztán tavaly év végén elkezdtünk dolgozni az új albumon, amiről egy-két számot fogunk is játszani, amolyan kísérleti jelleggel, ajándékként a miskolci közönségnek. Lesz izgalom tehát bőven (nevet).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!