Ugrás a tartalomra

Akár egy kabaréban: megfújta a vadász fegyverét egy szarvas

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. december 10. csütörtök 15:22
A szürreális eset Csehországban történt, a rendőrség azóta sem találta meg a lopós vadállatot.

Egy szarvasbikát keres a cseh rendőrség, miután az állat véletlenül elemelte egy vadász fegyverét - írja a magro.hu agrárportál és piactér. 

A hír szerint az eset az ország déli részén fekvő Ceské Budejovice környékén, Horní Planá település határában történt, ahol egy csapat vadász apróvad után kutatva fésülte át az erdőt. "A szarvast megijesztette egy kutya, mire a nagyvad felegyenesedett és a vadász felé rohant, elhaladt mellette és elszakította a férfi kabátjának bal ujját. Emiatt a vadász bal vállán lógó töltetlen puska rácsúszott a szarvas agancsára, az állat pedig tovatűnt a szajréval együtt" - írta honlapján a cseh rendőrség.

A vadászoknak nem tehettek mást, a fegyver miatt jelentették a rendőrségen az elsőre eléggé komikusan hangzó esetet. Kicsivel ezután, nagyjából egy kilométerre az incidens helyszínétől egy másik vadász látta meg az állatot, amelynek még mindig az agancsán lógott a fegyver. A vadászok átkutatták az erdőt, ám nem találták meg a puskát. A rendőrség azóta is keresi a puskát – írták.

(A nyitóképünk illusztráció.)

További hírek

Olvasnivaló