Ugrás a tartalomra

Akiknek nem kell aggódni a rezsi miatt: több mint 50 százalékos fizetésemelést kaptak államtitkárok

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 22. péntek 10:40
Hiába mondták korábban, hogy a kormány saját magán spórol, 16 államtitkárnak adott jókora fizetésemelést a miniszterelnök. Mivel képviselők is, ők már bruttó 3,3 millió forintot keresnek.
Közös selfiet készít Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára és Orbán Viktor miniszterelnök. | Fotó: 444.hu

Mindezt a 24.hu vette észre a kormany.hu-ra feltöltött adatlapok alapján. Az emelés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a politikusok illetménye bruttó 1 millió 296 ezer forintról 1 millió 974 ezer forintra nő.

Eddig ekkora illetmény csak azoknak az államtitkároknak járt, akik nem ülnek az Országgyűlésben. A változás visszamenőleges hatállyal, a kormány május végi megalakulásától kezdve lép életbe, írj a 24.hu. Emelésben részesül

Dömötör Csaba, Erdős Norbert, Farkas Sándor, Fónagy János, Hoppál Péter, Koncz Zsófia, Menczer Tamás, Orbán Balázs, Potápi Árpád, Rétvári Bence, Soltész Miklós, Süli János, Tállai András, Tuzson Bence, Vargha Tamás és Vitályos Eszter.

A változtatásra az adott lehetőséget, hogy az Országgyűlés júniusban – Orbán Viktor fizetésének megemelésével párhuzamosan – elfogadott egy törvényjavaslatot, amely a miniszterelnök hatáskörébe vonta a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtitkárok, a kormánybiztosok, a miniszterelnöki biztosok és a miniszterelnöki megbízottak illetményéről szóló döntést.

Mint ismert, az eddigi 1,9 millió forint helyett az új kormány miniszterei már több mint 2,6 millió forintot vihetnek haza, ami 33 százalékos béremelést jelent.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!