Ugrás a tartalomra

Amit az állateledel választásról tudni érdemes!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 16. szerda 12:13
Napjainkban bőséges a kínálat kutya- és macskatápok terén egyaránt. Kedvencünk számára a lehető legjobbat kiválasztani nem könnyű feladat, hiszen számos szempontot tekintetbe kell vennünk. Az alábbi tanácsokkal igyekszünk ehhez segítséget nyújtani!

Az állateledelek minőségének szerepe 

A Grandopet.hu állateledelek, kutyatápok, macska száraztápok széles választékát kínálja, ahonnan prémium minőségű termékeket, speciális igényekkel rendelkező kedvenceknek fejlesztett eledeleket is beszerezhetünk. Ilyenek például a magasabb rosttartalmú változatok, az érzékeny gyomrú állatoknak javasoltak, de találunk veseproblémákkal küzdőknek ajánlott tápokat is. 

Állatunk megfelelő táplálása rendkívül fontos az egészsége és jó közérzete szempontjából. Kizárólag minőségi alapanyagokból készült termékeket érdemes választani, melynek az összetétele és komponenseinek aránya fedezi szükségleteit, és minden téren optimális számára. 

A választásnál érdemes olyan gyártóra voksolni, amely több éves múlttal rendelkezik, kellő szakmai tapasztalattal a háta mögött. Ezen szempontok figyelembevétele némiképp leszűkíti az amúgy bőséges palettát. 

Tippek a legjobb döntéshez!

A szuperprémium tápok kapcsán fontos tudnivaló, hogy esszenciális zsírsavakban dús baromfizsír és olyan értékes fehérjeforrások is megtalálhatók bennük, mint például a lazac. Ezzel szemben a prémium minőségű eledelekben a húslisztek dominálnak, amelyek szintén megfelelő minőséget képviselnek. Annyi különbséggel, hogy ezekben már a feldolgozott húsok kevésbé értékes darabjai is fellelhetők. 

Lényeges alapelv a könnyű emészthetőség, valamint a búza- és szójamentesség, továbbá alapvető, hogy ne tartalmazzanak mesterséges színezéket, génmódosított komponenst és ízfokozót sem. Célszerű elkerülni a hozzáadott tejtermék- és cukortartalommal bíró állateledeleket. 

Fontos szempont, hogy a gyártó teljes mértékben elzárkózzon az állatkísérletektől, a fejlesztés során is kizárják az efféle tevékenységeket!

Figyelemmel kell lennünk az összetételre is, arra, hogy milyen hús, növényi alkotórész és egyéb elemek találhatók meg benne, tartalmaz-e vitaminokat vagy akár gyógynövényeket. 

A szuperprémium tápok ismérvei

Ezek a termékek tökéletesen illeszkednek az állatok szükségleteihez, vagyis minden létfontosságú összetevő fedezhető általuk. Nagyon bőséges a kínálat, elérhető például allergiás állatnak fejlesztett táp, speciális egészségügyi problémára javasolt, mint az érzékeny gyomrú kedvencek eledelei. 

A kiválasztás előtt mindig tájékozódhatunk a csomagoláson feltüntetett adatok alapján, így lehetőségünk nyílik állatunknak a legideálisabb terméket beszerezni. Életkor, testsúly, aktivitás és egyéb, speciális szempontokat is figyelembe véve. 

A széles választéknak köszönhetően teljes mértékben kiskedvencünk egyedi igényeit szem előtt tartva tervezhetjük meg a táplálását.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!