Ugrás a tartalomra

Ásóval és járóbottal estek egymásnak a régi haragosok Gadnán

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 04. péntek 09:28
A Szikszói Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt két férfival szemben.

A vádirat szerint, az idősebb vádlott február 27-én kora délután ittas állapotban haragosa, a másik vádlott lakásához ment, ahol a ház mellett ásóval dolgozó férfit kiabálva szidalmazni kezdte, miközben a magával vitt ortopéd járóbottal hadonászott. Az idősebb vádlott végül a járóbottal kétszer ráütött a férfi közelben álló 15 éves lányának a jobb combjára, majd tovább szitkozódva elhagyta a helyszínt.

A fiatalabb vádlott nem hagyta annyiban a lányát ért sérelmet és az ásóval a kezében a támadó után indult. Mikor utolérte, az ásó lapjával a fején megütötte az idősebb vádlottat, illetve többször ráütött a védekezésként felemelt bal kezére is. A vádlottak ezen kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A kiskorú lány a bántalmazás következtében a comb zúzódásával járó nyolc napon belül gyógyuló sérülést, míg az idősebb vádlott nyolc napon túl gyógyuló kézközépcsont törést szenvedett. A lány édesanyja, mint törvényes képviselő könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő az idősebb férfival szemben.

A járási ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével illetve ezen túlmenően egyiküket könnyű testi sértés vétségével, míg másikukat súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő idősebb vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, míg fiatalabb társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

További hírek

Olvasnivaló