Ugrás a tartalomra

Ausztrál női válogatott kosarast igazolt a DVTK

dvtk.eu//minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 12. vasárnap 12:42
A 2022/23-es szezonban ismét ausztrál válogatott magasbedobót köszönthetünk a DVTK – Hun-Therm csapatában. Az ausztrál liga idei ezüstérmesétől, a Perth Lynx együttesétől érkezik - a korábbi játékos, Abby Bishop véleményét is kikérve - Darcee Garbin. A napokban a születésnapját ünneplő játékos eddig 17-szer szerepelt hazája - a világranglista igen előkelő, harmadik helyét elfoglaló - válogatottjában. Az elmúlt idényben 11,7 pontot és 5,7 lepattanót átlagolt az ausztrál ligában.

"Darcee-val egy legjobb játékoskorban lévő ausztrál válogatottal erősödik a keretünk" - mutatta be új játékosát Völgyi Péter sportszakmai igazgató.

Fotók: dvtk.eu

"Elsősorban négyes szerepkörben bevethető kosárlabdázóról beszélünk, de dobókészsége alapján hármas, míg rutinjának köszönhetően akár ötös poszton is számíthatunk rá. Magas poszton vele teljes lett a csapat szerkezete, és érkezésével bővülnek a rotációs lehetőségeink is. Mivel a keret magja megmarad, ezért fontos volt, hogy olyan játékost igazoljunk, aki beleillik csapatunk támadó és védő koncepciójába, és tovább tudja azt erősíteni".

Névjegy

Név: Darcee Garbin

Születetési idő: 1994. június 24.

Születési hely: Kalgoorie, Ausztrália
Nemzetiség: ausztrál

Magasság: 188 cm

Poszt: 4

További hírek

Olvasnivaló