Ugrás a tartalomra

Az állatok világnapja

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 08. kedd 15:55
Állatorvossá válhattak az ovisok egy órára az Állatok világnapja alkalmából. A kicsik a Miskolci Állatkórház doktoraitól tudhatták meg, mit kell tenniük, ha kis kedvencükre vigyázni kell, és azt is megtanulhatták, hogy az állatok amellett, hogy nagyon aranyosak, felelősséggel járnak.

Olivér cicának óriási volt a sikere az ovisok körében. A kicsik az állatok világnapja alkalmából látogattak el az állatkórházba, hogy belepillantsanak az ott dolgozók mindennapjaiba. Megismerkedhettek a kórház eszközeivel, amik segítenek az állatok gyógyulásában. A vérnyomásmérőt akár ők is kipróbálhatták, habár a kisállatoké nem működött emberen.

A gyerekek közül volt, aki már járt is itt kis kedvencével. – Nagyon szeretem az állataimat, mert nagyon cukik, aranyosak. A lovam neve Szellő, a két kutyáé Alma és Hunor – mondta Varga Dóra Izabella.

A gyerekek a felelős állattartásról még nem tudnak mindent, de már most sokat tudnak a felelősségről. A vizsgált kutyusról kiderült, hogy elkóborolt, de a beépített chip miatt meg tudják keresni a gazdáját. A gyerekek így a gyakorlatban is láthatták, mire jó a chip.  

Puskás Gábor állatorvos elmondta, megdöbbenti az óvodás korosztály. – A köznevelésnek nagyon nagy előnye, értéke, hogy tájékozottak, sőt, hála a jó Istennek már más a szemléletmódjuk is, mint akár az én korosztályomnak – mondta az orvos.

A Miskolci Állatkórházban már évek óta szerveznek játékos programokat az ovisoknak az Állatok világnapján, ezzel felhívva a figyelmet a természet, az állatok szeretetére és arra a felelősségre is, amit egy állat tartása az emberre ró.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!