Ugrás a tartalomra

Az Életrevalók igaz története a MÜHÁ-ban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 04. szombat 14:02
Egy különös pár története elevenedik meg márciusban a Művészetek Házában, a mozifilm után a színházban is tarol az Életrevalók.
Fotó: magánarchívum

Március 14-én, kedden a Művészetek Házában (MÜHA) egy igazi megható történetet láthatunk majd. Egy különös párról, egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának a külvárosi szegénynegyedben élő, börtönviselt fiatalembernek történetét tárja a néző elé az Életrevalók, ami az őszinte barátságáról, kettejük előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól - írja a MÜHÁ-t is üzemeltető Miskolci Kulturális Központ közleménye. 

Több mint 10 évvel ezelőtt a mozikba került azonos című film megtörtént eseményt dolgoz fel. Philippe Pozzo di Borgo, a nagy múltú Pommery pezsgőgyár ügyvezető igazgatója egy siklóernyős baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. A balesete után 42 évesen nemcsak a tehetetlenséggel, de a kirekesztettség érzésével is szembe kellett néznie. A bevándorló Abdel, aki viszont származása és szociális helyzete miatt szembesült ugyanezekkel az érzésekkel és kettejük útja itt keresztezte egymást. Talán ezért is választotta Philippe az ápolójának Abdelt több tucat jelentkező közül. Az elfogadásnak és az igaz barátságnak a tanulságos meséje ez, a dokumentum és nagyjátékfilm után most a színházba járó közönség is együttérezhet az Életrevalók hőseivel, melynek magyar színpadi adaptációját a Játékszín közönsége láthatja először, márciusban Miskolcon a Művészetek Házában is.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!