Ugrás a tartalomra

Az Ifiházba költözött össze télire az MKK apraja-nagyja

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. november 17. csütörtök 10:36
A Győri kapui létesítmény klubokat, csoportokat, kiállításokat és egyéb programokat is befogad az átmenetileg zárva tartó városrészi művelődési házakból.

Klubfoglalkozás az Ifiházban. Fotók: Beregi László

Felpezsdült az élet az elmúlt hetekben az Ifjúsági Házban. A művelődési központban korábban is aktív közösségi és művészeti élet folyt, az energiaválság miatt hozott takarékossági intézkedések miatt viszont sok olyan klub, vagy művészeti csoport költözött a Győri kapuba átmenetileg, melyek korábban a jelenleg zárva tartó házak valamelyikében működtek.

Horváth Szandra a ház vezetője elmondta, az Ifiház korábban is központi szerepet töltött be az üzemeltető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. életében már csak elhelyezkedése miatt is. „Továbbá itt működik a város két nagy, négy évtizede működő mozgásművészeti egysége, a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes és a Miskolci Mazsorett Együttes, illetve intézményünk a Balázs Győző Líceum és a Premier Alapfokú Művészeti Iskola telephelyeként is funkcionál” – sorolta.

Horváth Szandra

Az Ifiház tehát központi szerepe miatt nyitva maradt éppúgy, mint a Művészetek Háza, a hejőcsabai Gárdonyi Géza Művelődési Ház, a Görömbölyi Közösségi Ház, a Vasgyári Közösségi Ház és a diósgyőri Ady Endre Művelődési Központ viszont a téli hónapokra bezárta kapuit. Az itt működő csoportok egy része most az Ifiházban folytatja. „Tizenkét állandó saját fenntartású, és tizenhat terembérleti konstrukcióban működő csoportunk mellé most számos a külső, zárva lévő házakban működő csoport is becsatlakozott és a következő hónapokban nálunk talált otthonra” – mondta el Horváth Szandra.

Az Ady október 24-én zárt be, az ott működő közösségeknek is felajánlották azt, hogy az átmeneti időszakban az Ifiházban folytassák. Bereznay Fanni intézményvezető szerint ezzel sokan élek, így nyugdíjas és egyéb klubok, de pilátesz, zumba és további alakformálással foglalkozó csoportok is átköltöztek a Győri kapuba. De a következő hónapokban olyan kiállításoknak is otthont ad majd az Ifiház, melyeket eredetileg az Adyban tartottak volna meg, az Illés klub pedig a kényszerű intézkedés miatt visszaköltözött most oda, ahonnan annak idején elindult.

Bereznay Fanni

- Nagyon nagy segítség ez most nekünk, örülünk, hogy nem kellett elbúcsúznunk állandó vendégeinktől. Bízunk benne, hogy a látogatók is megtalálják majd csoportjaikat a téli időszakban – mondta el Bereznay Fanni, aki hozzátette: a következő hónapokban elmaradó koncerteket szeretnék megtartani az Ady tavaszi újranyitása után.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!