Ugrás a tartalomra

Az izraeli cégek hozzájárulnak a magyar gazdaság dimenzióváltásához

MTI
Utoljára módosítva
2019. március 19. kedd 12:58
Magyarország és Izrael gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatai dinamikusan bővülnek, és az izraeli vállalatokkal folytatott együttműködés nagy segítséget jelent a magyar gazdaság dimenzióváltásához – mondta el az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon Izraelből.

A politikus a Teva gyógyszeripari vállalat, a korábban Nav 'n Góként ismert NNG informatikai cég, a Tama Plastic Industry vegyipari vállalat és a Well Done mezőgazdasági cég vezetőivel találkozott Izraelben.

Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

A miniszter kiemelte: az izraeli cégek a legmodernebb technológiai színvonalat és a legújabb megoldásokat képviselik és alkalmazzák. A miniszter rámutatott, hogy az izraeli cégek elégedettek a magyarországi gazdasági környezettel és a kormánnyal folytatott együttműködéssel, kiemelték a szakképzett munkaerő fontosságát és az alacsony adószint jelentette magyar versenyelőnyt.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy Magyarország és Izrael gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatai dinamikusan bővülnek; 200 izraeli vállalat 5500 embert foglalkoztat Magyarországon, a két ország kereskedelmi forgalma tavaly meghaladta az 525 millió dollárt és az elmúlt 10 évben a magyar export soha nem süllyedt 300 millió dollár alá. „Az Izraellel folytatott együttműködés a magyar gazdaság dimenzióváltásának időszakában egyre növekvő jelentőséget tölt be" – fogalmazott Szijjártó Péter.

Magyarország továbbra is fontos szerepet játszik az izraeli vállalatok üzleti stratégiájában, magyarországi jelenlétüket fenntartják, sőt szinte kivétel nélkül bővíteni fogják – tudatta a miniszter. „Ezzel újabb munkahelyeket hoznak létre, és tovább növelik a magyar gazdaság technológiai színvonalát, és ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország a modern technológiára alapuló új világgazdasági korszak győztesei közé tartozzon" – húzta alá Szijjártó Péter. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!