Ugrás a tartalomra

Az oroszlán is lefagyott a kifutójába bemászó nőtől

femina.hu
Utoljára módosítva
2019. december 15. vasárnap 08:30
Egyre több állatkerti látogató lépi át a létesítmény íratlan és írott szabályait.

Tiltott simogatások, etetések és az állatok meghökkentő zaklatása már nem olyan ritka, mint hajdanán volt. Sőt, ma már egyre több olyan emberről lehet hallani, akik szó szerint besettenkednek az állatok egyébként elzárt kifutóiba.

Nehéz elképzelni, milyen gondolat mentén jut valaki arra a következtetésre, hogy megéri bemászni egy veszélyes állat ketrecébe. Sokan emlékeznek arra az esetre, amikor a Harambe nevű gorillát végül megölték, mert egy négyéves gyerek beesett a ketrecébe, vagy amikor egy jaguár megtámadott egy szelfiző nőt, aki bemászott mellé.

Az oroszlánoknál és a többi nagymacskánál a legtöbben teljesen tisztában vannak a határokkal, a napokban azonban a bronxi állatkertben ennek az ellenkezője derült ki. Egy kíváncsi látogató bemászott az oroszlán kifutójába. Az esetről készült sokkoló videó villámgyorsan terjedni kezdett a neten, sokan nem értik, miért jut eszébe valakinek ilyet tenni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hernan Reynoso (@realsobrino) által megosztott bejegyzés,

 

A videón jól látszik, ahogy a nő nemcsak hogy megközelíti az oroszlánt, de még egy furcsa táncra is perdül, hogy lehetőleg még jobban felhívja magára a ragadozó figyelmét. Aki szemmel láthatóan teljesen lefagy a látottaktól –valószínűleg ez volt a szerencséje a hölgynek, aki emiatt biztonsággal ki tudott sétálni a karámból.

A felelőtlen, veszélyes tettének azonban súlyos következményei lesznek, nemcsak az állatkert területéről tiltották ki, hanem még eljárást is indítottak ellene – legalább a rendőrségen lesz ideje elgondolkozni a tettei következményein.

További hírek

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke