Ugrás a tartalomra

Biztató a jövőkép az Észak-ferr Kft.-nél (videóval)

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. augusztus 02. kedd 13:04
A főleg az emelés- és rögzítéstechnikai eszközök készítésével és forgalmazásával foglalkozó miskolci vállalat beszállt a vasúti felsővezetékek gyártásába is. Most azon dolgoznak, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítésében is szerepet vállalhassanak.

A cég ügyvezető igazgató, Barkóczi István a Miskolc Televízió Kilátó című műsorában egyebek mellett arról beszélt, hogy a mindennapjaik most az említett nagyprojektről szólnak.

- Bízunk abban, hogy mi szállíthatjuk a felsővezetékeket a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszára. Szeretnénk elnyerni ezt a projektet, hiszen egy rendkívül biztató jövőképet jelentene számunkra. Nem mellesleg kiváló referencia lehetne egész Európában, sőt világszerte - húzta alá, hozzátéve, csak ez a része a nagyberuházásnak 10-12 millió euróról, több mint 4 milliárd forintról szól.

Barkóczi István; Fotók: Horváth Csongor

Az Észak-ferr Kft. 12 évvel ezelőtt alakult meg, a társaság fő tevékenységi köre az emelés- és rögzítéstechnikai eszközök gyártása, forgalmazása. Bár a cég viszonylag fiatal, több évtizedes szakmai tapasztalattal és piaci jelenléttel büszkélkedhet, hiszen a vállalkozás a szakmai körökben ismert és elismert FUX Zrt. egyik üzletágának önállóvá válásával jött létre. A forgalma eléri az évi 1,5-2 milliárd forintot.

A beszélgetés itt nézhető vissza:

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!